Veste de ultimă oră de la Vodafone!
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Vodafone a făcut un anunț de ultimă oră!

Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobilă din lume, a anunţat luni că a încheiat discuţiile cu operatorul de cablu Liberty Global referitoare la posibilitatea unui schimb de active, scrie capital.ro.

După acest anunţ, acţiunile Vodafone au scăzut la Bursa de la Londra cu 2,9%. Preşedintele Liberty, John Malone, avertizase luna aceasta că nu s-au înregistrat progrese în negocierile dintre cele două companii.

Vodafone şi Liberty Global nu au precizat ce active ar putea fi schimbate dar analiştii susţin că operatorul de telefonie ar putea fi interesat de subsidiara Liberty din Marea Britanie, Virgin Media, în timp ce principala atracţie pentru Liberty ar fi compania de cablu Vodafone din Germania.

În Germania, Liberty, deţine deja al doilea operator de cablu Unity Media, şi îşi doreşte să achiziţioneze rivala mai mare Kabel Deutschland, pe care a cumpărat-o Vodafone în 2013, pentru 10 miliarde de dolari.

În iunie, Vodafone a confirmat că este în discuţii preliminare cu Liberty Global cu privire la posibilitatea unui schimb de active precizând însă că nu este vorba de o fuziune a celor două companii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel