Verzii vor modelul bulgăresc de luptă cu gazele de șist
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
gaze-de-sist
gaze-de-sist
 

În demersul lor împotriva exploatării gazelor de șist, Partidul Verde, singura formaţiune politică din România membră a Verzilor Europeni, va organiza luni, 27 august o conferință de presă cu temă „Bulgarii ne dau lecţii”.

Evenimentul organizat de Partidul Verzilor va avea loc la sediul central din str. Lipscani, nr. 19 (colț cu Calea Victoriei), începând cu ora 12.  Tema centrală a evenimentului o reprezintă exploatarea gazelor de şist şi modul prin care vecinii de la sud de Dunăre au reuşit să impună Parlamentului de la Sofia un moratoriu asupra acestei practici devastatoare.

Potrivit agendei conferinței, vor fi dezbătute multe puncte interesante privind acest subiect destul de controversat, precum cooperarea la nivelul celor două partide verzi, cu stabilirea unor coordonate în acest sens, cum ar fi implicarea în campania împotriva exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică, construcţia de noi centrale nucleare sau construcţia microhidrocentalelor în albiile râurilor de munte.

Invitatul special al conferinţei organizate de Partidul Verzilor din România este Borislav Sandov, Co-Preşedinte al Verzilor din Bulgaria (Zelenite).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel