Venus Williams, învinsă și dominată categoric de către o sportivă venită din calificări
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Venus Williams a fost eliminată în două seturi în sferturile turneului WTA de la Miami, de către Danielle Collins, jucătoare venită din calificări.

Jucătoarea americană de tenis Venus Williams, numărul 8 mondial, a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului WTA de la Miami (Statele Unite), dotat cu premii totale de 7,972 milioane dolari, fiind învinsă în două seturi, 6-2, 6-3, de compatrioata sa Danielle Collins, într-o partidă care a avut loc miercuri.

Collins (24 ani), aflată pe locul 93 în ierarhia feminină, a obţinut cu această ocazie cea mai importantă victorie din cariera sa, prima în faţa unei jucătoare din Top 10 mondial.

Trecută prin calificări, Danielle Collins a disputat trei meciuri în plus faţă de Venus Williams (37 ani), însă acest lucru nu s-a resimţit în jocul său, dominând-o cu autoritate pe mult mai experimentata sa adversară.

"Este incredibil. Venus este cu adevărat jucătoarea pe care o admir cel mai mult, iar prima oară când am văzut-o în vestiar aproape că am plâns", a declarat Collins după victorie.

Ea o va avea ca adversară joi, în semifinale, pe Letona Jelena Ostapenko, numărul 5 mondial şi câştigătoarea primului său titlu de Mare Şlem anul trecut, la Roland Garros, după o finală cu Simona Halep. Ostapenko a învins-o greu, miercuri, pe ucraineanca Elina Svitolina, favorita numărul 4, în faţa căreia s-a impus cu 7-6 (7/3), 7-6 (7/5), după o oră şi 50 minute de joc.

Cealaltă semifinală se va disputa între belarusa Victoria Azarenka şi americanca Sloane Stephens, care şi-au asigurat calificarea în penultimul act al turneului din Florida încă de marţi.

Rezultate - sferturi de finală:


Marţi
Victoria Azarenka (Belarus) - Karolina Pliskova (Cehia/N.5) 7-5, 6-3
Sloane Stephens (SUA/N.13) - Angelique Kerber (Germania/N.10) 6-1, 6-2

Miercuri
Jelena Ostapenko (Letonia/N.6) - Elina Svitolina (Ucraina/N.4) 7-6 (7/3), 7-6 (7/5)
Danielle Collins (SUA) - Venus Williams (SUA/N.8) 6-2, 6-3

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel