Data actualizării:
Data publicării:

Venirea lui Zelenski în România ne arată marea diferență între Șoșoacă și Vadim. Lecție pentru senatoare

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Senatoarea Diana Şoşoacă a venit, marţi, pe holurile Palatului Parlamentului, cu harta României Mari, împreună cu alţi doi parlamentari, şi a cerut public ca Ucraina „să ne dea înapoi teritoriile furate". Acesta a fost, de fapt, mesajul ei pentru preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Înaintea sosirii în România a președintelui Volodimir Zelenski, senatoarea Diana Șoșoacă spunea că „va fi rău” dacă-l prinde în Parlament.

Poate unora, comportamentul Dianei Șoșoacă le aduce aminte de Corneliu Vadim Tudor, fondatorul Partidului România Mare, doar că diferența între aceștia este ca de la cer la pământ.

Sociologul Alfred Bulai ne-a explicat de ce putem vorbim despre o asemenea deosebire, în ciuda unei aparente asemănări.

3. -imagine fara descriere- (vadim-tudor_50202700.jpg)

Diferența între cei doi este că Vadim știa când să se oprească. Avea excesele lui, reacții deplasate, dar acest lucru se întâmpla la un talk-show, dacă era atacat, provocat, dacă cineva îi contesta afirmațiile. Dar știa când trebuie să se oprească, să nu treacă de „linia roșie”. În niciun caz nu avea intervenții de acest gen în relație cu demnitari străini.

Nu „externaliza” circul, circul rămânea în interior. Corneliu Vadim Tudor avea o ținută în relațiile externe și nu aducea conflictul intern în arena internațională, ceea ce Diana Șoșoacă nu vrea sau nu știe să facă. Ca urmare, vedem incidentul Dianei Șoșoacă din ziua venirii lui Zelenski. Aceasta este analiza pe care făcut-o sociologul Alfred Bulai.

Pe de altă parte, noi considerăm că dacă Zelenski ar fi ținut discursul din Parlamentul, pe plan intern i s-ar fi oferit o platformă de expunere foarte mare Dianei Șoșoacă. Toate reflectoarele ar fi fost pe ea ieri. Astfel, și-ar fi făcut numărul. Ar fi fost o acțiune electorală și o modalitate de a-și promova imaginea și mesajele. 

Iar pe plan extern, ar fi apărut comentarii de genul „ia uitați extremiștii din România! Ia uitați susținătorii lui Vladimir Putin din România!”, ceea ce nu era de dorit. Într-un fel s-a acționat corect din punct de vedere al imaginii pe plan extern.

Dar, așa cum spunea și sociologul Alfred Bulai, aceasta este diferența față de Corneliu Vadim Tudor care nu ar fi acționat așa într-un moment atât de important.

4. Inquam Ph... (zelenski-parlament_07879500.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel