Vei uita de ”lăsarea” pielii, dacă faci un lucru de două ori pe săptămână. Insistă pe zona brațelor
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 04 aug 2022, 19:41
WhatsApp
Foto Pexels
Specialistul Ioana Marinescu a vorbit despre principalul motiv pentru care pielea își pierde din fermitate și elasticitate, explicând de ce este bine să folosim regulat scruburi pentru corp și față.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a oferit, într-o emisiune pentru DCNews și Spectacola, informații importante pentru a avea un ten perfect, chiar și după trecerea anilor.

„După ce în tinerețe avem grijă să nu avem coșulețe, să nu ne hiperpigmentăm, să arate pielea într-un anumit fel, odată cu trecerea timpului, tegumentul, fie că este pe față, fie că este pe corp, începe să-și piardă din elasticitate, fermitate și să îmbătrânească. Este un fenomen absolut natural, important este să gestionăm îmbătrânirea pielii încât să fie o maturizare elegantă care să nu ne modifice respectul pe care îl avem față de noi”, a spus Ioana Marinescu.

Întrebată despre principalul motiv pentru care pielea își pierde din elasticitate, Ioana Marinescu a oferit următorul răspuns: „Pielea începe să-și piardă din elasticitate începând cu terminarea perioadei de creștere. Sunt mulți hormoni care, în perioada de creștere, ne ajută să avem o piele tonică, fermă. Ei sunt secretați pe perioada adolescenței, până undeva în tinerețe. De asemenea, colagenul și elastina se secretă în mod natural în perioada de creștere. Pielea începe să piardă treptat și anual din elasticitate, din tonus, din fermitate, din starea de bine. Unul dintre hormonii care participă în mod extrem de activ la întinerire și starea de foarte bine este melatonina, hormonul tinereții. Se secretă până în jurul vârstei de 25 de ani, după începe să descrească. Trebuie să o echilibrăm cu suplimente de melatonină, de exemplu. Extern, putem să suplimentăm cu melatonină lipozomală. Am formulat chiar un spray care este aplicat în perioada de seară, pentru că are apogeul în perioada de somn.”  

Cum prevenim deteriorarea, „lăsarea” pielii

„În primul rând, trebuie să suplimentăm deficitele care încep să apară cu trecerea timpului. Deteriorarea se vede atât pe pielea feței, cât și pe cea a corpului. Nu remarcăm că zona brațelor devine mai flască, zona coapselor la fel. Pentru a preveni, trebuie să facem constant scruburi. Ele stimulează foarte tare colageneza. (...) Recomand un scrub atât pe corp, cât și pe față de două ori pe săptămână, în mod firesc, de-a lungul vieții”, a precizat Ioana Marinescu, adăugând: „Să facem scrub insistând pe zona genunchilor, zona brațelor. Pe față, trebuie adaptat tipului de ten, dar de două ori pe săptămână.”

G Ad:

2. -imagine fara descriere- (ioana_marinescu_scrub_19396400.jpg)

Pastila de frumusețe: Lifting fără bisturiu

Citește și...

Produsul ce trebuie aplicat 365 de zile pe an, chiar și atunci când e frig. Tenul tău îți va mulțumi peste ani

Ioana Marinescu are câteva recomandări cu privire la produse esențiale în lupta cu petele inestetice.

„Sunt câteva ingrediente esențiale pe care recomand să le folosim în cazul în care dorim să estompăm petele pigmentare sau să le facem să nu apară. A preveni este mult mai important decât a remedia ulterior. Cu siguranță, e mai ușor. Protecția solară este foarte importantă, trebuie aplicată 365 de zile pe an, chiar dacă este frig! Dacă tenul este predispus, ne putem hiperpigmenta și iarna. Se poate întâmpla și de la lumina de neon. 

Câteva ingrediente care ar trebui să fie în rutina noastră: produsele pe bază de vitamina C, care ajută la luminozitatea tenului. Vitamina C este un antioxidant extrem de intens și interesant. Antioxidanții sunt prima armă cu care luptăm împotriva fotopigmentării. Acidul feluric, un alt antioxidant excepțional, care, într-o concentrație de 2 la sută, poate să lumineze tenul și să elimine hiperpigmentarea. Acesta nu ar trebui să lipsească, dacă dorim elasticitatea tenului, luminozitatea”, a spus Ioana Marinescu.

„Un alt ingredient demn de menționat este acidul azelaic, cunoscut ca fiind senzațional pentru depigmentare. Noi avem o formulă de acid azelaic combinat cu arbutin, un ingredient care ajută la luminozitate și depigmentare în proporții foarte mari”, a explicat Ioana Marinescu.

„Cauzele hiperpigmentării pot fi multiple, de la cauze hormonale, la cauze de mediu. Dacă suntem însărcinate, este un tip de hiperpigmentare caracteristică de care e greu să scăpăm ulterior. Pot fi hiperpigmentări post-traumatice. De exemplu, hiperpigmentarea din zona mustaței este foarte întâlnită și este cauzată de epilarea agresivă și continuă cu benzi depilatoare”, a explicat Ioana Marinescu. „Alte hiperpigmentări apar din cauza expunerii necontrolate la soare, fără protecție solară. Dacă luăm anticoncepționale, este posibil să hiperpigmenteze tenul”, a mai spus Ioana Marinescu.

„Să tratăm serios curățarea tenului. Dacă petele sunt foarte profunde, este destul de greu să scăpăm de ele. Când dorim să eliminăm petele de pe piele, să ținem cont că produsele pot fi chiar ele foarte agresive. Dacă încercăm diferite metode chimice, este important să alegem sezonul corect, să nu tragem de cojițele respective”, a mai explicat specialistul Ioana Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro