Vegetarienii, risc mai mare de accident vascular cerebral
Data publicării:
Autor: Georgiana Ioniță
WhatsApp
Eliminarea produselor din carne din dietă ar putea crește riscul de accident vascular cerebral, spune un nou studiu.  

Un nou studiu arată că în timp ce vegetarienii au avut un risc cu 22% mai mic de boli de inimă, au avut un risc cu 20% mai mare de accident vascular cerebral. Persoanele care au mâncat pește (Pescetarian), dar fără alte surse de carne, aveau un risc mai mic cu 13% de boli de inimă, fără risc crescut de accident vascular cerebral.

Riscul mai mic de boli de inimă este probabil datorat greutății mai mici, tensiunii arteriale mai scăzute, colesterolului sanguin mai scăzut și ratelor mai mici de diabet legate de dietele pescetariene sau vegetariene", a declarat pentru WebMD cercetătorul principal Tammy Tong, epidemiolog nutrițional în Departamentul Nuffield. de la Universitatea din Oxford.

Tong a avertizat că acest studiu nu poate dovedi că a nu consuma carne reduce riscul de boli de inimă sau crește riscul de accident vascular cerebral, doar că pare să existe o legătură

În ceea ce privește accidentul vascular cerebral, alte trei lovituri ar fi observate în rândul vegetarienilor, în comparație cu mâncătorii de carne.

De ce?

Dovezile recente sugerează că nivelurile de colesterol foarte scăzute ar putea fi legate de un risc mai mare de accident vascular cerebral hemoragic, a remarcat Tong. Vegetarienii și veganii ar putea avea, de asemenea, un nivel scăzut de nutrienți, cum ar fi vitamina B12, care este disponibilă în mod natural numai din alimentele de origine animală, a adăugat ea.

"Unele cercetări au sugerat că ar putea exista o legătură între deficiența de B12 și riscul de accident vascular cerebral mai mare, dar dovezile nu sunt concludente", a spus Tong.

Tong a mai spus că au fost studiate doar boli de inimă și accident vascular cerebral, dar trebuie luate în considerare alte afecțiuni cronice pentru a arăta beneficiile totale ale unei diete vegetariene.

Raportul a fost publicat în revista BMJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel