Vatmanul care a produs accidentul de pe Bulevardul Timișoara este cercetat disciplinar
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 03 mai 2022, 19:58
WhatsApp
Sursă foto: Captură video - Facebook (Ovidiu Oanţă)
Sursă foto: Captură video - Facebook (Ovidiu Oanţă)
Vatmanul care a produs un accident pe Bulevardul Timșoara din Capitală este cercetat disciplinar și nu mai iese pe traseu. 

Conducătorul de vehicul implicat în accidentul din data de 30 aprilie, de pe B-dul Timişoara/str. Valea Oltului, când un tramvai din linia 25 a tamponat un autoturism aflat pe calea de rulare, iar acesta a ricoşat în alte autoturisme, este cercetat disciplinar, iar până la luarea unei decizii nu va mai fi repartizat pe traseu, informează marţi un comunicat al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), citat de Agerpres. 

Personalul STB este testat anual din punct de vedere medical și psihologic


"Ca urmare a evenimentului de circulaţie din data de 30.04.2022, ora 14:00, de pe B-dul Timişoara/str. Valea Oltului, când un tramvai din linia 25 a tamponat un autoturism aflat pe calea de rulare, în urma impactului acesta ricoşând în alte autoturisme, luând în considerare imaginile înregistrate şi difuzate în spaţiul public, facem următoarele precizări: Toate vehiculele STB aflate în circulaţie îndeplinesc condiţiile tehnice şi de siguranţă şi în acest sens menţionăm că tramvaiul tip V3A-M, implicat în accident, a fost verificat de către echipa de întreţinere a depoului, înainte de a ieşi în traseu, constatându-se că acesta corespunde din punct de vedere tehnic, toate sistemele de frânare (frâna de staţionare, frâna electrică de serviciu, frâna de urgenţă cu patina electromagnetică şi frâna cu solenoid) fiind în parametri normali de funcţionare. De asemenea, având în vedere incidentul respectiv, vă informăm că la nivelul Societăţii s-a declanşat o anchetă internă, pentru stabilirea vinovăţiei conducătorului de vehicul implicat în accident, acesta fiind cercetat disciplinar în conformitate cu Regulamentul Intern al STB SA. Precizăm că până la luarea unei decizii de către Poliţia Rutieră, respectiv până la definitivarea cercetării disciplinare, în conformitate cu Regulamentul Intern STB SA, manipulantul nu va mai fi repartizat pe traseu", se spune în comunicat.

Totodată, STB precizează că, anual, personalul de mişcare al Societăţii este supus unui control medical, care include şi testări psihologice.

STB își cere scuze pentru disconfortul creat

"Ne cerem scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment nedorit şi subliniem faptul că, anual, personalul de mişcare al Societăţii este supus unui control medical, care include şi testări psihologice, iar la ieşirea în traseu conducătorii de vehicule îşi asumă responsabilitatea păstrării integrităţii călătorilor şi a celorlalţi participanţi la trafic, cât şi a vehiculului", se mai arată în documentul citat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?