Vasile Petrariu, audiat la Poliția Transporturi. Prima reacție a șefului de sindicat de la STB
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Vasile Petrariu
Sursa foto: Facebook Vasile Petrariu
Vasile Petrariu, liderul de sindicat din cadrul Societății de Transport București, a fost audiat la Poliția Transporturi.

Marți, 25 ianuarie 2022, Vasile Petrariu, liderul de sindicat de la STB, a fost audiat, la Poliția Transporturi, în legătură cu greva angajaților.

La ieșirea de la audieri, acesta a făcut câteva declarații de presă:

„Așa cum ați văzut azi dimineață, s-a reluat activitatea. Aseară am avut o discuție cu membrii Consiliului de Administrație, la sediul Primăriei Municipiului București, care a durat peste 2 ore. Am discutat toate problemele, inclusiv revendicarea aceasta cu privire la directorul general. Membrii Consiliului de administrație au venit cu această rugăminte, să vorbim cu salariații pentru a-și relua activitatea, totodată ei angajându-se să preia ei problemele noastre, discutându-le cu membrii Consiliului de Administrație, iar ei în perioada următoare să analizeze din punct de vedere profesional activitatea directorului general, după care vor lua o decizie.

Au spus că situația asta i-a luat pe nepregătit și nu au avut timp să inițieze o fundamentare în acest sens“, a precizat Vasile Petrariu, liderul de sindicat de la STB:

CITEȘTE ȘI   -  Criț: Numărul solicitărilor de angajare după anunțul la STB

Greva angajaţilor STB s-a încheiat. Criț: Au înțeles că nu pot ignora legea

 

Criţ (STB): După cinci zile de protest ilegal care a paralizat Capitala, angajaţii au înţeles că nu pot ignora legea

După cinci zile de protest ilegal care a paralizat Capitala, angajaţii au înţeles ca nu pot ignora legea şi obligaţiile pe care le au faţă de bucureşteni, a declarat, marţi, conform Agerpres, directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, El a spus că la ora 7:00, peste 90% din parcul de vehicule programat a ieşit în traseu, conform graficului de transport.

'După cinci zile de protest ilegal care a paralizat Capitala şi a provocat daune financiare masive Societăţii de Transport Bucureşti, angajaţii au înţeles că nu pot ignora legea şi obligaţiile pe care le au faţă de cetăţenii din zona metropolitană Bucureşti-Ilfov. Manipularea liderilor de sindicat, ale căror revendicări nu aveau nimic de-a face cu îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, servind doar propriilor interese, a încetat în această dimineaţă. Angajaţii noştri au înţeles că trebuie să respecte legea şi cetăţeanul', a subliniat şeful STB.

Potrivit sursei citate, pentru a identifica vehiculele în traseu şi pentru a planifica deplasarea în timp real, utilizatorii STB SA pot folosi aplicaţia InfoTB. Aceasta poate fi direct descărcată din App Store sau Google Play. Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti a anunţat marţi dimineaţa că suspendă acţiunea de protest, iar angajaţii îşi reiau lucrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel