Vasile Șelaru, scrisoare de adio după dezvăluirile din presă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Fostul secretar de stat din Ministerul Educației, Vasile Șelaru, într-o scrisoare de adio își motivează gestul de a demisiona, după scandalul declanșat în urma unor declarații făcute la o consfătuire  în Hunedoara.

"În perioada 20-21 oct. 2015 am participat la Consfătuirile pentru managementul în învăţământul preuniversitar în judeţul Hunedoara. Cu acest prilej am susţinut două conferinţe de presă, una la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi o alta, la sediul ALDE Hunedoara. O ziaristă de la un cotidian hunedorean a ales tendenţios, din toată prezentarea mea pe teme de educaţie şi pe teme politice, doar părerea mea că educaţia nonformală ar trebui să aibă o pondere mai importantă în cadrul orelor de consiliere şcolară şi de Educaţie fizică şi sport, părere pe care a denaturat-o total, scoţând-o din context. Mai mult, ceea ce a publicat acest cotidian nu sunt cuvintele mele, iar dreptul la replică nu mi s-a publicat.

Ziarista a folosit expresii care nu mi-au aparţinut niciodată dar care mi-au adus grave prejudicii. Asigur pe această cale întreaga opinie publică de faptul că nu folosesc niciodată exprimări triviale, cu atât mai mult în legătură cu elevii. Sunt profund dezamăgit de modul în care acest cotidian a înţeles să-şi informeze cititorii asupra unor teme importante, spre deosebire de toţi ceilalţi jurnalişti care au făcut-o corect.

[citeste si]

Mai mult, sunt uimit că unele posturi de televiziune naţionale au ales să prezinte doar acest articol defăimător şi nu pe celelalte, ceea ce pune un mare semn de întrebare asupra modului în care este publicul informat. „Ziarul hunedoreanului", „Glasul Hunedoarei", postul Hunedoara Tv, pe al cărui site se află înregistrarea conferinţei de presă, au prezentat corect afirmaţia: „Mai în glumă, mai în serios eu cred că spatele drept, pieptul bombat şi privirea înainte contează mult. Optimismul pe care îl exprimă un tânăr îl ajută să privească altfel viaţa".

Autoarea articolului din publicaţia al cărui nume nici nu vreau să-l menţionez a modificat această afirmaţie, interpretând-o în mod tendenţios, atribuindu-mi cuvinte pe care nu le-am rostit. Invit pe această cale jurnaliştii de bună credinţă să vizioneze înregistrarea conferinţei de presă pe TV Hunedoara. ro. Cu toate că a sprijini educaţia nonformală este un lucru meritoriu nu o vină, că mă consider un dascăl devotat şcolii româneşti, ca om de bună credinţă înţeleg să mă retrag din funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice tocmai pentru a nu aduce un prejudiciu nici sistemului de învăţământ şi nici ALDE, partidul din care fac parte. Mă retrag cu convingerea că „orice faptă bună nu rămâne nepedepsită".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel