Vasile Bănescu, mesaj cu subînţeles pentru cei care promovează teorii ale conspiraţiei
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 08 feb 2023, 18:54
WhatsApp
sursa: Agerpres
sursa: Agerpres
Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, le-a transmis un mesaj cu subînţeles celor care distribuie teorii ale conspiraţiei, mai ales după cutremurele care au lovit Turcia şi Siria. 

"Adecvarea la realitate

… nu este un compromis, cum asiduu s-au străduit unii să înțeleagă atât în perfida p(l)andemie, cât și în vremea actualului război, nu este aplatizare, trădare a credinței strămoșești sau descalificantă capitulare, ci doar semnul modest al existenței bunului-simț, al veridicității judecății și al inteligenței reale care nu refuză și nu contrazic nebunește realitatea imediată, fiind capabile să o detecteze, să o descifreze pragmatic și rațional, să reacționeze în consonanță cu ea și în modul cel mai util pentru tine și comunitatea din care faci parte.

Conspiraționismul (ca și ideologia),

… finanțat sau nu, sabotează crunt realitatea, o sufocă prin interpretări smintite în grade diferite, o siluiesc, așezând-o brutal pe patul procustian al prejudecăților, presupozițiilor, fantasmagoriilor. Toate percepute și traduse ca „evidențe” diabolic de bine camuflate.

Refuzul realității care îți intră în ochi, al explicației logice care crește din verificarea factuală a mărturiilor oferite de suferința oamenilor, demonizarea științelor, idolatrizarea credințelor (tale), abia acestea devin semnul infailibil că ai fost ales să înțelegi și să denunți „marea minciună” care, ocult, ne împresoară. Semnul că ești „alesul”.

Din acel moment îți este atât de clar că nesfârșitele aparențe înșeală, dar tu, tainic avertizat, vei citi printre rânduri, vei „gândi” hipercritic, vei descifra enigme la care aproape nimeni nu s-a gândit. Vei simți enorm și vei vedea monstruos. Ești, deja, privilegiatul cu acces nelimitat la Adevăr.

Ai înfrânt", a scris Vasile Bănescu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?