Vasi Rădulescu, semnal de alarmă: La cultură e un domn CARE-l iubim
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Vasi Rădulescu
Vasi Rădulescu
Medicul Vasi Rădulescu a punctat foarte bine problemele reale cu care se confruntă România, cea mai afectată fiind educația. 

DR. Vasi Rădulescu consideră că doar "educația ne poate salva din mocirla în care tot stăm".

Iată a ce a scris pe Facebook medicul Rădulescu:  

"Dacă educație nu e, nimic nu e.

Am observat în ultimii ani carențele importante din educația generală; mă mai miram de ce educația medicală, care trebuie așezată frumos pe un fundament solid, se face atât de anevoios. Care educație medicală, fie vorba sinceră între noi, a fost preluată de câțiva medici, nicidecum de vreun guvern. Eu nu țin minte campanii coerente venite de la oficiali. Vă rog să mă contraziceți dacă puteți.

VEZI ȘI Dr. Rădulescu dă cărțile pe față: Mulți nu știu un lucru despre mine

Ar trebui să canalizăm energii și resurse pentru a schimba sistemul educațional, că e clar că nu funcționează bine pentru toată lumea. E mai important decât cel de sănătate. Un popor educat știe să mănânce bine, să facă sport, să nu cadă în plasele escrocilor terapeuți, să nu creadă în toate tratamentele minune, să consume carte multă, să aibă critică eficientă, să se implice în diverse cauze nobile, să facă bine.

Educația ne poate salva din mocirla în care tot stăm


Educația ne poate salva din mocirla în care tot stăm. Făcută frumos, intuitiv, cu ancore în realitatea înconjurătoare (tehnologică, sociopolitică, morală). Peste ea, educația medicală veritabilă, făcută de la vârste mici și continuată, poate însemna prevenția principalelor boli, vaccinare corectă, consum rațional de pastile, încredere în medici, cunoștințe în măsurile de prim ajutor și multe altele.

Dar cum să le facem pe toate, din moment ce la educație e o doamnă care a avut un milion de șanse și n-a reformat nimic, la cultură e un domn CARE-l iubim, de la sănătate nu văd vreun program în zona asta, iar cap de guvern e o doamnă care abia leagă trei cuvinte?

V.". 

CITEȘTE ȘI Dr. Rădulescu: Lucruri valabile și-n 2019: Nu vindecă nimic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel