Varză murată cu muștar: neobișnuită, dulce și aromată
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Varză murată cu muștar, neobișnuită, dulce și aromată. Sursa - pixabay.com
Varză murată cu muștar, neobișnuită, dulce și aromată. Sursa - pixabay.com
Varza, preparată după această rețetă, este neobișnuită, dulce la gust și are o aromă de muștar.

Veți avea nevoie de următoarele produse:


varză - 1,5 kg,
morcov - 2 bucăți,
ceapă - 2 bucăți.

Pentru marinadă:

ulei de floarea soarelui - 100 ml.,
zahăr - 90 grame,
oțet de mere - 100 ml.,
sare - 1,5 linguriță,
muștar - 1 linguriță.


Rețeta, pas cu pas


Tocați varza și dați morcovii prin răzătoare. Tăiați ceapa în sferturi de rondele. Puneți varza, ceapa și morcovul într-un vas potrivit și amestecați.

Într-o cratiță mică se pun: 100 ml de ulei, 90 de grame de zahăr, 100 ml de oțet de mere, 1,5 lingurița de sare, 1 linguriță de muștar. Amestecați și puneți cratița pe aragaz. Fierbeți marinada încă 5 minute din momentul fierberii. Se ia de pe foc și se toarnă imediat peste varză și se amestecă.

Desert japonez din ouă și ciocolată albă: fără făină și fără lapte. Este divin

Varza se lasă 2 ore, timp în care trebuie amestecată de două ori. Apoi, varza se pune în borcane curate, care se închid ermetic cu capace. Puneți borcanele în frigider și, a doua zi, puteți gusta varza. Poftă bună!

Vezi și:

Cum se păstrează varza pentru iarnă: o tehnică simplă pe care nu toată lumea o știe

Varza este o legumă care poate fi depozitată ușor pentru iarnă, dacă gospodinele cunosc metoda corectă. Cu toate acestea, nu toată lumea știe despre metoda corectă de depozitare a verzei. În acest caz este important să se țină cont de regimul de temperatură și nivelul de umiditate din cămară sau pivniță.

Pentru depozitare sunt potrivite căpățânile puternice și elastice de varză, fără zone afectate de dăunători. Toate frunzele trebuie să fie ferme și îndesate.

Super chifteluțe din trei vinete. Au doar 50 de calorii

Înainte de depozitare, frunzele superioare ale verzei trebuie îndepărtate. Temperatura optimă de depozitare pentru varza albă variază de la minus un grad la +5 grade. Nivelul de umiditate trebuie să fie între 85 și 95%.

Dacă nu sunt respectate aceste condiții, varza se va ofili. Pentru depozitarea pe termen lung a verzei, este cel mai potrivit este raftul inferior pentru legume.

Focaccia din dovleac copt: este uimitoare și are zeci de valori nutritive

Fiecare varză trebuie învelită în folie alimentară în cel puțin două straturi. Acest lucru va asigura depozitarea fără contact cu legumele din apropiere și va păstra umiditatea în frunzele de varză, fără ca apa să ajungă la cotor.

Astfel, varza se va păstra cel puțin 2-3 luni. Cu toate acestea, nu este necesar să păstrați varza pentru o perioadă atât de lungă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel