Urmărește emisiunea live
Varza, inamicul cancerului. Cum poate ajuta
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Slăbește-mâncând-varză-murată-zilnic
Slăbește-mâncând-varză-murată-zilnic

Un compus din varză poate fi un ajutor de nădejde în lupta cu cancerul, care ajută bolnavii în timpul radioterapiei şi ar putea reduce efectele secundare provocate de acest tip de tratament. 

Potrivit cercetătorilor americani de la Centrul Lombardi de studiere a cancerului din Georgetown, compusul DIM (3′-diindolilmetan), regăsit în varză, dar şi în broccoli şi conopidă, a reuşit să protejeze cobaii, în timpul testelor de laborator, scrie doctorulzilei.ro.

Cercetătorii au expus cobaii la doze letale de radiații gamma. Le-a fost administat zilnic o injecție cu DIM timp de două săptămâni, la zece minute de la expunerea la radiații. Cobaii netratați cu DIM au murit, iar cei tratați au rezistat 30 de zile după expunerea la radiații.

În plus, pierderea limfocitelor, leucocitelor și a plachetelor sangvine, acesta fiind efectul secundar al radioterapiei, a fost diminuată în cazul cobailor injectați cu DIM.

Oncologul şi biologul Eliot Rosen a declarat că DIM a fost studiat mai mulți ani ca agent de prevenire a cancerului, însă au ajuns să dovedească că poate proteja și împotriva radiațiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel