Expoziţia „Wasser“ la Galeria ICR Viena
Data publicării:
Autor: Magdalena Popa Buluc
WhatsApp
Institutul Cultural Român de la Viena în colaborare cu galeria Daliko din Krems prezintă în perioada 8-22 decembrie expoziţia „Wasser“ („Apa“). Vernisajul expoziţiei are loc joi, 8 decembrie, de la ora 18.00, la galeria ICR Viena, în prezenţa artiştilor Mircea-Titus Romanescu, Ana Rus, Paul Popescu, Vasile Soponariu şi a curatorului Dalia Blauensteiner. Proiectul este realizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România şi își propune să evidențieze importanța apei ca resursă naturală, ca element de purificare și regenerare.

Expoziţia internaţională de pictură, sculptură și grafică reuneşte lucrările unor artişti din România, Austria şi Ungaria: Mariana Papara (România – Italia), Paul Popescu (România), Mircea-Titus Romanescu (România), Ana Rus (România), Vasile Soponariu (România), Virginia Videa (România), Gheorghe Zacharia, (România), Szenczy Zoltan (Ungaria), Dalia Blauensteiner (Austria), Heinz Körner (Austria) 

 Artiștii s-au reunit pentru a exprima plastic viziunea personală despre funcția și simbolistica apei în viață și în artă. Lucrările expoziției demonstrează că arta nu are frontiere și poate fi o manifestare a prieteniei, trecând peste barierele de limbă, cultură sau religie, dar semnalând în același timp că orice încercare de globalizare trebuie să țină seama de multiculturalitatea europeană. 

[citeste si]

Proiectul „Apa“ a fost prezentat în perioada 6 iulie – 7 august în Bucureşti, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti“ şi în perioada 9 septembrie – 13 octombrie  la galeria Daliko din Krems.   

Expoziţia poate fi vizitată la sediul Institutului Cultural Român de la Viena în perioada 9 decembrie – 22 decembrie, de luni până vineri, între orele 10.00 – 18.00. Intrarea este liberă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel