Data actualizării:
Data publicării:

Varianta Delta este „Covid-19 pe steroizi”, spune un expert. Cazurile cresc alarmant în aproape jumătate din statele SUA

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 creează îngrijorare din cauza răspândirii mult mai rapide.

Douăzeci și patru de state din SUA au înregistrat o creștere de cel puțin 10% în cazurile Covid-19 în ultima săptămână, arată datele Universității Johns Hopkins, în timp ce experții în sănătate și guvernul federal continuă să facă presiuni pentru ca mai mulți oameni să fie vaccinați, scrie CNN

Răspândirea rapidă a variantei Delta a coronavirusului a crescut presiunea pe autorități. Această variantă, identificată pentru prima dată în India, a reprezentat 51,7% din toate noile infecții cu Covid-19 din țară în două săptămâni, a estimat Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Varianta Delta, ”pe steroizi"

"Ar trebui să ne gândim la varianta Delta ca la versiunea 2020 a Covid-19 dar pe steroizi", a declarat miercuri pentru CNN Andy Slavitt, fost consilier senior al echipei de răspuns la Covid a lui Joe Biden, adăugând: "Este de două ori mai infecțioasă această variantă. Din fericire, spre deosebire de 2020, avem de fapt un instrument care oprește varianta Delta: se numește vaccin".

”Pentru persoanele complet vaccinate, varianta Delta ”prezintă foarte puține amenințări și șanse mici că vă veți îmbolnăvi”, a spus el.

România înregistrează două noi decese, cauzate de tulpina DELTA

Doi bărbați din județul Bacău au murit după ce s-au infectat cu tulpina indiană a coronavirusului, numită Delta, transmite Realitatea Plus. Pacienții aveau 35 de ani și respectiv 62 de ani și nu erau vaccinați împotriva COVID-19. Aceștia aveau și alte afecțiuni medicale. 

Varianta Delta a făcut deja 3 vicitime, iar studiile arată că este cu 60% mai contagioasă decât mutația britanică.

CITEȘTE MAI MULTE AICI!

CDC: Varianta Delta a coronavirusului a devenit tulpina dominantă în SUA

 

Varianta Delta este deja tulpina dominantă a COVID-19 în Statele Unite, conform unei modelări de date efectuată de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), transmite Reuters.

Potrivit estimărilor CDC, varianta Delta a devenit dominantă în ţară pe parcursul a două săptămâni încheiate pe 3 iulie, 51,7% din cazuri fiind legate de această variantă care a fost identificată pentru prima oară în India. Numărul cazurilor legate de varianta Alpha, care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie și care a fost dominantă în Statele Unite până acum, a scăzut la 28,7%. Datele, care arată o dată la două săptămâni estimările celor mai frecvente linii SARS-CoV-2 care circulă în Statele Unite, se bazează pe secvențe colectate prin supravegherea genomică națională a CDC începând cu 20 decembrie 2020.

CITEȘTE ȘI: Varianta DELTA. Caracteristicile tulpinii și ce trebuie să știm

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel