Varianta Delta a coronavirusului face ravagii în Marea Britanie. Peste 10.000 de cazuri în 24 de ore
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 17 iun 2021, 20:15
WhatsApp
Varianta Delta a coronavirusului face ravagii în Marea Britanie / Foto: Pixabay
Varianta Delta a coronavirusului face ravagii în Marea Britanie / Foto: Pixabay
Peste 10.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Regatul Unit, o premieră din februarie.

Autorităţile sanitare britanice din domeniul sănătăţii au înregistrat joi 11.007 noi cazuri de contaminare cu coronavirus în 24 de ore, depăşind 10.000 pentru prima dată de la sfârşitul lunii februarie pe fondul unei creşteri a cazurilor de infectare cu varianta Delta detectată iniţial în India, relatează Agerpres, citând AFP.

Cea mai afectată ţară de pandemie din Europa, cu 127.945 de morţi, în Regatul Unit situaţia s-a îmbunătăţit semnificativ în primăvară datorită unei perioade de închidere îndelungată şi a unei campanii de vaccinare foarte eficiente.

Creştere de 33,7% a contaminărilor într-o săptămânăDar sentimentul de victorie în faţa virusului este umbrit de degradarea bruscă observată în ultimul timp. Această tendinţă, marcată de o creştere cu 33,7% a contaminărilor într-o săptămână, a forţat luni guvernul britanic să amâne cu patru săptămâni ridicarea totală a restricţiilor sanitare.

Un studiu publicat joi de Imperial College London şi Ipsos MORI a constatat că infecţiile cresc în mod exponenţial în toată Anglia, mai ales în rândul grupelor de vârstă nevaccinate. Datele sugerează că numărul cazurilor se dublează la fiecare 11 zile.

Prin testarea a 109.000 de persoane între 20 mai şi 7 iunie, cercetătorii au descoperit o creştere cu 50% a infecţiilor comparativ cu faza anterioară de testare (15 aprilie - 3 mai).

80% dintre toţi adulţii au primit cel puţin o doză de vaccinCu toate acestea, rata mortalităţii rămâne scăzută, cu 19 decese înregistrate joi, iar vaccinurile sunt considerate foarte eficiente în prevenirea formelor severe de boală legate de noile variante.

Aproximativ 80% dintre toţi adulţii din Regatul Unit au primit acum cel puţin o doză de vaccin, a afirmat joi premierul Boris Johnson într-un tweet, solicitând continuarea pe această cale.

Până în prezent, 58% dintre adulţi au primit două doze, dar autorităţile au redus de la 12 la 8 săptămâni distanţa dintre administrarea dozelor pentru a se ajunge la două treimi dintre adulţii complet vaccinaţi până la 19 iulie, data programată acum pentru ridicarea ultimelor restricţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?