Varianta Covid din Marea Britanie este mai transmisibilă, dar nu la fel de severă, arată noile studii
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 13 apr, 14:54
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Noi studii arată particularitățile variantei Covid-19 din Marea Britanie. 

Două noi studii sugerează că varianta coronavirusului B.1.1.7, care a fost identificată pentru prima dată în Regatul Unit, este mai transmisibilă, dar varianta nu pare să influențeze gradul de severitate a bolii, scrie CNN

Noile descoperiri se lovesc cu cercetări separate care sugerează anterior că varianta ar putea fi legată de un risc mai mare de a muri din cauza Covid-19.

Ce au arătat studiile

Unul dintre noile studii, publicat luni în The Lancet Infectious Diseases, nu a găsit dovezi într-un eșantion de pacienți spitalizați că varianta B.1.1.7 este asociată cu Covid-19 sever. Cu toate acestea, varianta a fost asociată cu o creștere a încărcăturii virale, care susține dovezile că este mai ușor transmisibilă această variantă. 

Celălalt studiu, de asemenea, publicat luni în The Lancet Public Health, nu a găsit nicio asociere semnificativă statistic între varianta B.1.1.7 și tipurile sau durata simptomelor Covid-19 pe care oamenii le-au experimentat.

Pacienții, mai tineri

”Pacienții cu B.1.1.7 erau mai tineri și aveau mai puține comorbidități decât cei cu infecție non-B.1.1.7, reprezentând posibil transmiterea pe scară largă și potențială a acestei variante în comunitate sau diferențele de probabilitate de internare în spital, pe care nu am putut să o explorăm”, au scris cercetătorii.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro