Data actualizării:
Data publicării:

Vara aceasta va fi lansată păpușa Barbie cu proteză auditivă

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa Foto Instagram
Sursa Foto Instagram

Exista perfecțiunea? Da, în unicitatea noastră. A înțeles și Mattel, care a creat, după mai bine de 60 de ani, Barbie în scaun cu rotile, cu proteză sau alopecie.

Vara aceasta va fi lansată păpușa  Barbie cu proteză auditivă, capabilă să îmbrățișeze tot felul de dizabilități și să risipească un mit: perfecțiunea nu se încadrează în standarde. Adevărata frumusețe constă în unicitate și în caracteristicile noastre, așa că gestul companiei Mattel de a dori să schimbe standardele estetice impuse de societate duce la o adevărată schimbare motivațională, capabilă să-i facă pe toți să gândească și să emoționeze: de la cei mici până la adulți.

Se poate spune că începe o revoluție a frumuseții, în condițiile în care astăzi găsim o Barbie blondă în rochie și tocuri așezată pe scaunul cu rotile, totuși, glamour și modern. Sau o descoperim pe Barbie de orice formă și culoare a pielii, păr blond, închis, roșu, afro sau chiar fără păr. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barbie (@barbie)

 

Povestea femeii care a inventat cea mai cunoscută păpuşă din lume

Inspirată de fiica sa adolescentă, Barbara, care avea o fascinaţie pentru păpuşi, Ruth Handler a  creat în 1959 celebra păpuşă Barbie. 14 ani mai devreme, Ruth împreună cu soţul său, Elliot Handler, fondaseră compania Mattel Creation, gigantul producător de jucării de astăzi.

Ruth Marianna Handler a fost o femeie de afaceri americană şi, ulterior, o inventatoare. Ea a deţinut mai mult timp preşedinţia producătorului Mattel Inc., fiind cunoscută în opinia publică ca „mama păpuşii Barbie”, după cum s-a şi autodescris.

Ruth Handler s-a născut în 1916, în Colorado, într-o familie de polonezi imigranţi, dar s-a mutat în Los Angeles la scurt timp după ce s-a căsătorit cu Elliot Handler.

Cum s-a născut păpușa Barbie

În timpul unei vacanţe a familiei în Europa, antreprenoarea a descoperit păpuşa germană Bill Lilli – care nu era o jucărie pentru copii, ci mai mult un cadou pentru adulţi; ideile sale s-au conturat clar.

Odată ajunsă acasă, Ruth Handler a reconstruit designul păpuşii după criteriile sale şi a a numit-o Barbie, după numele fiicei sale. Celebra păpuşă a fost lansată pe 9 marie 1959 la târgul de jucării din New York, dar nu a avut un succes imediat.

Însă, când Disney a introdus show-ul televizat „Clubul lui Mickey Mosue”, Mattel a investit enorm în publicitate, strategie ce a avut efect. Compania a produs mai târziu, şi varianta masculină a lui Barbie, Ken, denumit, de asemenea, după fiul familiei Handler, potrivit Business Magazin

Succesul acestei jucării a propulsat compania Mattel în topul Fortune 500 cele mai mari companii industriale din SUA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel