Data publicării:

Vânătorul de mine M 270 "Sublocotenent Ion Ghiculescu" a ajuns în portul militar Constanța - Galerie foto

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp

Vânătorul de mine M 270 "Sublocotenent Ion Ghiculescu" a ajuns în portul militar Constanța, după mai bine de o lună.  

Vânătorul de mine M 270 "Sublocotenent Ion Ghiculescu" a ajuns în portul militar Constanța, iar ieri a avut loc o ceremonie în acest sens.

"Vânătorul de mine M 270 "Sublocotenent Ion Ghiculescu" a ajuns în portul militar Constanța Marșul vânătorului de mine către portul militar Constanța a început în data de 15 noiembrie și a durat mai bine de o lună, timp în care a parcurs aproximativ 4.500 de mile marine în apele Oceanului Atlantic, Mării Mediterane, Mării Marmara și Mării Negre.

În perioada iulie-noiembrie echipajul navei s-a instruit sub coordonarea echipei Fleet Operational Standards and Training (FOST), structura Marinei Regale Britanice responsabilă cu pregătirea și evaluarea echipajelor pentru încadrarea navelor militare" arată MApN într-o postare pe pagina de Facebook.

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, fost HMS Blyth în Marina Regală Britanică, este primul dintre cele două vânătoare de mine achiziționate prin acordul de tip guvern la guvern, încheiat între România și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, este o navă militară interoperabilă cu structurile NATO, face parte din clasa Sandown, are un deplasament de 600 de tone, lungimea de 52,5 metri, lățimea de 10,9 metri, pescajul de 2,3 metri și este dotat cu capabilități de luptă contra minelor marine (MCM).

Nava M 270 "Sublocotenent Ion Ghiculescu" va contribui semnificativ la misiunile de neutralizare a minelor aflate în derivă în Marea Neagră, potrivit Ministerului Apărării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel