Valul 5, noi restricţii în şcoli? Cîmpeanu: Deja avem suficiente probleme. Nu-mi doresc să mai trecem în online fără să fim pregătiţi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit despre impunerea unor noi restricții în școli din cauza valului Omicron.

Întrebat la Digi 24 dacă școlile vor avea parte de restricții în valul cinci al pandemiei, iar structura anului școlar va fi modificată din nou, ministrul Educației a transmis: „Ca ministru, nu îmi doresc să mai trecem școala în online înainte de a fi pregătiți pentru predarea online. Din perspectivă sanitară există Ministerul Sănătății și INSP care sunt partenerii noștri de dialog. Din punctul meu de vedere, acolo sunt specialiștii”.

Ministrul Cîmpeanu a insistat asupra tendinței ca unele persoane să comenteze despre domenii pe care nu le stăpânesc. „Altfel, după cum vedem în România, sunt specialiști pe orice. Se pricep de la domeniul sanitar la educație, la cursul euro, la problemele Patriarhiei, se pricep la orice. Dacă aceștia sunt specialiștii care fac acele previziuni, dați-mi voie să ascult, ca ministru al Educației, de INSP și Ministerul Sănătății. Epidemiologii și-au precizat deja poziția, nu pretinși epidemiologi.

Am văzut foarte multe puncte de vedere ale unor persoane care... stau să mă întreb de unde își arogă această autoritate de a face previziuni altele decât ale INSP și MS și specialiștilor în epidemiologie”, a adăugat ministrul.

Structura anului școlar rămâne aceeași

Eu, ca ministru al Educației, nu mai doresc să modificăm structura anului școlar. Am avut deja o vacanță forțată de evoluția epidemiologică, ne-a creat foarte multe probleme. Vedeți foarte bine, a trebui să micșorăm cu o săptămână vacanța de iarnă pentru gimnaziu și liceu. Există problema vacanței intersemestriale care nu mai există. Deci deja avem suficiente probleme pentru a mai modifica încă o dată structura anului școlar.

Pe de altă parte, avem date limite, evaluarea națională și bacalaureatul, care nu trebuie să fie schimbate, trebuie să se deruleze în zilele deja cunoscute de către elevi. Am înțeles de la Ministerul Sănătății că nu se pune problema trecerii în online a școlilor atâta vreme cât, chiar dacă vom avea o creștere a cazurilor, acestea nu vor fi grave, nu vor fi cazuri care să necesite spitalizare”, a conchis Sorin Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel