Valul 4, ”pandemia nevaccinaților”. Chirieac: Care e, de fapt, problema în România
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
În România, antivacciniștii și conspiraționiștii „sunt mult mai credibili decât oficialii guvernamentali”, susține Bogdan Chirieac. 

Varianta Delta, responsabilă pentru noul val al pandemiei din SUA, semnificativ mai contagioasă decât varianta inițială din Wuhan, a fost detectată deja în numeroase țări și a devenit tulpina dominantă a virusului la nivel global.

„Valul patru este numit în presa internațională, acum, când vorbim, pandemia nevaccinaților. Eu m-am vaccinat, dar nu pot recomanda nimănui să se vaccineze”, a spus Bogdan Chirieac.

„Ne-a explicat și domnul doctor Wiener, în care eu personal am mare încredere. L-am auzit și pe parcursul pandemiei. Cei vaccinați pot contracta varianta Delta, am înțeles că e o altă problemă din California cu varianta Epsilon, care nu răspunde la vaccin, dar aia este separată, sunt convins că o să mai auzim de ea, acum varianta dominantă este Delta. Dacă ești vaccinat, ai toate șansele să faci o formă ușoară, deci nu ajungi la spital. Dacă nu ești vaccinat, șansele să ajungi la spital sunt de 2,5 ori mai ridicate decât la variantele clasice”, a spus Bogdan Chirieac, marți seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Subiectiv”, moderată de Răzvan Dumitrescu. 

„73 la sută din populație nu a putut să indice un singur ministru în care să aibă încredere... Probabil că ceilalți l-au indicat pe domnul Sorin Cîmpeanu, care este cel mai vizibil dintre toți. Cum credeți că poate convinge acest Guvern publicul să se vaccineze?! Este imposibil! La noi problema nu este legată de logistică, s-a ocupat Armata. La noi problema este că cei care sunt antivacciniști și conspiraționiști sunt mult mai credibili - mai ales pe rețelele de socializare - decât oficialii guvernamentali. De aceea nu se vaccinează oamenii”, a mai spus Bogdan Chirieac. 

Aproape 17.000 de persoane au fost vaccinate, în ultimele 24 de ore, în România

Aproape 17.000 de persoane au fost vaccinate, în ultimele 24 de ore, a anunțat marți CNCAV.

Potrivit datelor, peste 11.000 de persoane au primit prima doză de vaccin.

Astfel, din cele 16.671 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 11.375 au primit prima doză, iar 5.296 a doua doză.

De la începutul campaniei, în România au fost vaccinate 4.897.183 de persoane, dintre care 4.740.652 cu ambele doze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel