Urmărește emisiunea live
Valoarea de piață a Tesla depășește 800 de miliarde de dolari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Acțiunile Tesla Inc au crescut cu 5,6% vineri, majorând capitalizarea de piață a producătorului de mașini electrice la peste 800 de miliarde de dolari pentru prima dată, anunță Reuters.

Evoluția acțiunilor Tesla l-a ajutat pe directorul executiv Elon Musk să-l depășească pe Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com Inc, și să devină cel mai bogat om din lume. După ședința de vineri, participația de 21% a lui Musk la producătorul auto contribuie cu peste 170 miliarde dolari la averea sa netă, peste capitalizarea de piață combinată a General Motors, Ford Motor Co și Fiat Chrysler Automobiles, cei trei producători de automobile din Detroit.

În sesiunea anterioară, valoarea de piață a Tesla a depășit 774 miliarde de dolari, devenind a cincea cea mai valoroasă companie listată pe Wall Street, chiar în spatele Alphabet Inc., care deține Google și înaintea Facebook. Valoarea companiei este o anomalie, deoarece producția companiei are o producție este doar o mică parte din vânzările Toyota Motor, Volkswagen și General Motors, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel