Data actualizării:
Data publicării:

Valeriu Gheorghiță, despre cazul asistentei decedate de la Spitalul "Marius Nasta": Ultimul lucru pe care ni-l dorim este să speculăm

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, a vorbit despre cazul asistentei vaccinate de la Spitalul Marius Nasta care a murit la o săptămână după rapel.

"Cred că este ultimul lucru pe care ni-l dorim cu toţii şi anume să speculăm pe marginea acestor evenimente extrem de importante. Din acest punct de vedere, aşteptăm cu toţii concluziile Institutului de Medicină Legală care, cu siguranţă, va stabili cauza decesului.

Pot să vă spun, din punct de vedere medical, că nu consider că există o relaţie de cauzalitate. Însă, aici, autorităţile care au responsabilitatea în stabilirea cauzelor acestui deces sunt în măsură să ne ofere toate informaţiile, în perioada care urmează, pentru a linişti inclusiv opinia publică şi pentru a lămuri toate aceste cazuri.

Aş vrea să subliniez un aspect. Pe măsură ce noi vom vaccina un număr şi mai mare de persoane, ţinând cont de faptul că în România, din nefericire, zilnic se înregistrează între 500 şi 700 de decese din diverse cauze, probabilitatea acestor evenimente coincidente între administrarea unui vaccin şi faptul că o persoană decedează în perioada următoare nu trebuie să ridice aceste semne de întrebare. Dimpotrivă, trebuie tratate cu seriozitate şi transmis opiniei publice care sunt cauzele decesului pentru a nu lăsa nicio urmă de îndoială", a explicat Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel