Valeriu Gheorghiță: 6.000 de persoane s-au programat în ultimele 24 de ore pentru AstraZeneca. "Nu există probleme de calitate"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre lotul de vaccinuri AstraZeneca retras din Italia.

"În ultimele 24 de ore, sunt aproximativ 6.000 de persoane care s-au programat în centre unde sunt distribuite vaccinuri de la AstraZeneca. De altfel, în acest moment, pot să vă spun că activitatea de vaccinare în cursul zilei de astăzi a decurs absolut fără nici o problemă. EMA a venit și a făcut precizări cât se poate de clare și a menționat că nu există indicii care să arate o relație de cauzalitate între acele evenimente adverse tromboembolice și vaccinarea cu acest tip de vaccin.

De altfel, au fost făcute analize pe circa 10 milioane de persoane vaccinate în UE, cât și în Marea Britanie, iar evenimentele fatale tromboembolice au o frecvență  care este chiar sub frecvența înregistrată în rândul populației nevaccinate. Ca atare, la acest moment, nu  se stabilește o relație de cauzalitate între vaccinul AstraZeneca și aceste efecte, indiferent de tipul de lot, de grupa de vârsta persoanelor respective, indiferent de genul persoanelor și indiferent de țara în care au fost administrate aceste vaccinuri. Mai mult decât atât, au fost făcute analize de calitate pe acele două loturi, pentru lotul 5300 lotul austriac, și respectiv lotul italian 2856, care a fost recepționat și în România în prima tranșă de aproximativ 81.600 doze, fără să fie vreo problemă identificată în ceea ce privește calitatea.", a declarat Valeriu Gheorghiță la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Primarul Bacăului, vaccinat cu ser din lotul AstraZeneca retras din Italia. "Nu am avut efecte secundare majore"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel