Valeria Răcilă van Groningen, REVOLTATĂ: M-am BLOCAT. Unii dintre ei, efectiv, au plâns
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 14 oct 2020 / 09:18
Fosta campioană olimpică la canotaj Valeria Răcilă van Groningen este revoltată după ce Maratonului Internaţional Bucureşti a fost anulat.

Autoritățile au decis anularea Maratonului Internațional București. Valeria Răcilă van Groningen este revoltată de faptul că această decizie a fost luată pe nepusă masă chiar dacă totul era deja aranjat , iar alergătorii au început să sosească unul câte unul din ţări precum Kenya, Etiopia, Africa de Sud sau Olanda, scrie Adevărul.ro.

"Vineri seară, la ora 20.00, mă trezesc cu un telefon de la ministrul Stroe. Care îmi spune că maratonul nu se mai poate organiza! Că îi pare rău, dar aşa i s-a transmis din partea Ministerului Sănătăţii. M-am blocat efectiv. Apoi, l-am sunat pe Raed Arafat. Nu mi-a răspuns, dar m-a sunat el înapoi, fiindcă mă cunoaşte. Mi-a zis că aşa s-a hotărât, anularea maratonului, dar că mai vorbim dimineaţă. Îţi dai seama că n-am dormit toată noaptea! Dimineaţă, la ora 09.30, l-am sunat, din nou, pe Arafat. Nu mi-a răspuns, aşa că i-am lăsat mesaj. A revenit el şi mi-a zis că decizia anulării maratonului nu se mai poate întoarce.", a povestit Valeria Răcilă van Groningen.

Lovitură grea pentru sportivi

Participanții au primit cu greu vestea anulării competiției,spune Valeria Răcilă van Groningen.

"Au plâns! Unii dintre ei, efectiv, au plâns, fiindcă îşi făcuseră calendarul competiţional, astfel încât să atace baremul olimpic la Bucureşti. Şi nici n-aveam cum să-i consolăm. Cum să-i facem să înţeleagă că se poate anula un astfel de eveniment internaţional, de risc minim, pentru că alergarea e de risc minim, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, de pe-o zi pe alta? Pe doi dintre ei am reuşit, pe ultima sută de metri, să-i ducem la Sofia, unde duminică a avut loc o altă cursă de maraton. Din păcate, nu era de calificare pentru Jocurile Olimpice. Pe restul alergătorilor i-am dus în pădurea Băneasa şi au alergat acolo, ca să-şi menţină forma fizică.", a declarat Valeria Răcilă van Groningen.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro