Valentin Uritescu a murit. Actorul abia își celebrase aniversarea 
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Cunoscutul actor român Valentin Uritescu s-a stins din viață. 

Valentin Uritescu s-a stins din viață vineri seară. Actorul avea 81 de ani, iar ultima zi de naștere a celebrat-o pe data de 4 iunie.

Din câte se pare, Valentin Uritescu se lupta cu o boală degenerativă de la vârsta de 30 de ani, asemănătoarea sindromului Parkinson. Acesta se afla la un centru de îngrijiri modern. 

"Îmi pare tare rău că era un actor minunat, dar și un actor foarte drăguț. Chiar mă gândeam acum că a plecat odată cu marele actor francez Jean-Louis Trintignant. Au plecat împreună. Și-a iubit foarte mult meseria, a știut să treacă peste boala sa. Regret teribil, îi era greu oricum, dar pentru noi a lăsat o imagine... De fiecare dată când îl vedeai, zâmbeai", a spus Irina Margareta Nistor la Antena 3. 

"A fost un coleg extraordinar, ne-am cunoscut la radio prima dată. Eu nu știam că este bolnav. El săracu', cu boala lui, îi tremura mâna. Eu nu știam de boala lui. Ne-am întâlnit la foarte multe filmări și spectacole. Am filmat cu Gigi Dinică. Un mare artist, toată viața s-a chinuit și a reușit să stea pe scenă și să facă niște roluri excepționale cu foarte mare dificultate. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Și ieri a murit nenea Lulescu(actorul Alexandru Lulescu-n.r.). A avut-o alături pe soția lui toată viața, care mereu l-a sprijinit. Mai vorbiți vă rog cu actorii noștri mari. Cât trăiește să i se dea un telefon" ,a declarat actorul Valentin Teodosiu.

"N-a vorbit niciodată despre boala lui. Alături de el i-a fost mereu soția, care așa cum a spus și el, i-a fost un înger. A fost foarte discret, s-a retras din viața publică. Problemele lui erau foarte grave, dar niciodată nu s-a plâns," a declarat jurnalista Ioana Mandache. 

Cine a fost Valentin Uritescu

Marele actor Valentin Uritescu a absolvit în 1963 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (IATC) din București, la clasa profesorului Constantin Moruzan. În decursul carierei sale artistice a lucrat ca angajat la patru teatre: între 1963-1968 la Teatrul “M. Filotti” din Brăila, între 1968-1980 la „Teatrul Tineretului” din Piatra Neamț, apoi între 1981-1990 la Teatrul Bulandra din București, iar din 1990 a performat pe scena Teatrului Național Ion Luca Caragiale din București.

Acesta a jucat și în multe filme, precum Cel mai iubit dintre pământeni (1994), Lumini și umbre (Serial TV) (1981 – 1982), Întunericul alb (1982), Concurs (1982), Faleze de nisip (1983), Ochi de urs (1983), Întoarcerea din iad (1983) sau Al patrulea gard, lângă debarcader (1984). Filme recente în care a jucat actorul sunt Turnul din Pisa (2002), Examen (2003) – Nea Grigore Magnatul (2004) sau Scene de căsnicie (2008).

-în curs de actualizare- 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel