Data publicării:

Vâlcu vine cu o soluție pentru combaterea declinului demografic în zona rurală. Carmen Avram: Doctorii ar putea să facă presiuni

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
„Dacă avem variante să oferim fiecărui cetățean din această țară, o oportunitate de a avea un trai mai bun, atunci este de datoria noastră, a celor din clasa politică, să facem tot ce putem”, a transmis europarlamentarul Carmen Avram.

Miercuri, 23 februarie, europarlamentarul Carmen Avram a revenit la DCNews cu un nou subiect extrem de important: viața la sat și cum chiar Parlamentul European investește în zona rurală și o susține.

„Vreau să amintesc și să propun o soluție pentru combaterea declinului demografic în zona rurală, și anume: telemedicina. Adevărata telemedicină”, a spus jurnalistul Val Vâlcu spre finalul interviului cu europarlamentarul Carmen Avram. Telemedicina reprezintă furnizarea de la distanță a serviciilor de asistență medicală, bazată pe utilizarea tehnologiei informației și a comunicațiilor, în situații în care cadrul medical și pacientul se află în locații diferite. Cu ajutorul tehnologiilor moderne de comunicație, medicii pot consulta, trata și monitoriza pacienți aflați la distanță, fără a fi compromise standardele asistenței medicale. Astfel telemedicina înlesnește accesul la tratament specializat în zone unde nu există suficienți specialiști sau unde accesul la serviciile medicale se face cu dificultate.

„Până să facem șosele, autostrada Internetului ar putea rezolva mai rapid problema”, a spus Val Vâlcu.

În opinia europarlamentarului Carmen Avram „ar fi o soluție extraordinară”, mai ales în contextul în care „situația sanitară din România ar impune așa ceva”.

„Dar cred că ar trebui să stați de vorbă cu doctorii care ar putea să facă la rândul lor presiuni, astfel încât această opțiune să fie luată în calcul. Dacă la nivelul Uniunii Europene se spune și se promite că nu lăsăm pe nimeni în urmă, mi se pare un pic ciudat să lași în propria ta țară pe cineva în urmă”, a spus Carmen Avram.

„Dacă avem variante să oferim fiecărui cetățean din această țară, indiferent cine este el și unde locuiește, o oportunitate de a avea un trai mai bun, atunci este de datoria noastră, a celor din clasa politică, să facem tot ce putem pentru ca acel cetățean să știe că sunt oameni care se gândesc la el”, a conchis europarlamentarul Carmen Avram. 

Citește și - EXCLUSIV DCNews / Dezastru pentru România, soluție din PE. Carmen Avram: În zonele rurale intervine cel mai periculos conflict / video

Carmen Avram, despre Pactul Rural al UE. Șansă pentru sat, ce urmează

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel