Vâlcu: Mi se pare o mare nedreptate. Facem orice pentru moftul unora care nu vor să se vaccineze
Jurnalistul Val Vâlcu a atras atenția asupra bolnavilor de cancer și nevoilor acestora, dat fiind faptul că se alocă bani, în prezent, "pentru moftul unora care nu vor să se vaccineze".
Certificatul Covid la locul de muncă ar urma să fie aplicat începând cu anul 2022, potrivit Antena3. Pentru moment însă, certificatul Covid este subiect de dispută în coaliție.
Jurnalistul Val Vâlcu a declarat, întrebat fiind de Cătălina Porumbel dacă va fi într-adevăr aplicat certificatul Covid din 2022, că "toată țările au lăsat o perioadă de ajustare, de acomodare."
El a vorbit apoi despre "o mare nedreptate", în contextul sumelor alocate pentru testele Covid-19, pentru tot ce înseamnă pandemia, în vreme ce și pentru bolnavii de cancer e nevoie de bani.
"Mi se pare o mare nedreptate. Se aruncă cu nonșalanță că *Domle, facem orice! Un miliard de euro pentru teste, 30.000 de euro tratament gratuit... Dar 15 euro costă un vaccin! Două-trei doze, 40 de euro. De ce nu apelăm la vaccinare? De ce nu se duce miliardul ăla pentru bolnavii de cancer? N-au cele mai noi medicamente. Cele mai scumpe, cele mai bune, orice pentru Covid!", a declarat Val Vâlcu la Antena3.
"Facem orice pentru moftul unora care nu vor să se vaccineze"
"Stai să ne gândim. Este normal? Trebuie să cheltuim atât? Văd că în Statele Unite se vaccinează și copii mai mici de 11 ani.", a adăugat el.
Ulterior, jurnalistul Val Vâlcu a precizat că "și pentru cancer e nevoie" (n.red. de bani).
"Facem orice pentru moftul unora care nu vor să se vaccineze. Cheltuim oricât!", a mai spus Val Vâlcu în cadrul emisiunii moderate de Cătălina Porumbel.
VEZI ȘI: Cancer cerebral. Un nou tratament dă rezultate formidabile pentru tumorile din zona capului și gâtului aflate în fază terminală
Un nou tratament împotriva cancerului poate elimina tumorile pacienților cu cancer la cap și gât bolnavi în fază terminală, potrivit oamenilor de știință.
Într-un studiu important, o combinație de medicamente pentru imunoterapie a valorificat sistemul imunitar al pacienților pentru a ucide propriile celule canceroase și a determinat „o tendință pozitivă de supraviețuire”, potrivit cercetătorilor de la Institutul de Cercetare a Cancerului (ICR), Londra și Royal Marsden.
Un pacient, care avea preconizat să moară acum patru ani, a vorbit pentru The Guardian despre caracterul „uimitor” al momentului în care asistentele l-au sunat, la câteva săptămâni după ce s-a alăturat studiului, pentru a i se spune că tumoarea sa a „dispărut complet”. Vârstnicul, în vârstă de 77 de ani, a scăpat complet de cancer. (Citește mai mult despre acest subiect AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News