Vâlcu, întrebare pentru Branson: Dom`ne, Greta nu e supărată?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Miliardarul Richard Branson a dat startul turismului spațial. 

Branson visa, când era mic, să ajungă la stele

Richard Branson a văzut Pământul de la limita spațiului. Pregătirea pentru zborul din weekend-ul trecut a durat 17 ani. Miliardarul a plecat din New Mexico și a mers până la marginea spațiului, într-o călătorie ce este descrisă ca fiind istorică, pentru că deschide turismul spațial. Cursa către stele a pornit de la Virgin Galactic. Miliardarul a declarat că acesta a fost visul copilăriei lui, să ajungă la stele: ”Odinioară am fost un copil care a avut un vis, în timp ce priveam stelele. Pentru generația următoare de visători: dacă noi putem face asta, imaginați-vă doar ce veți putea face voi!”. Naveta i-a avut pasageri pe Richard Branson şi alte cinci persoane, dar, în total, au fost opt oameni care au luat parte la această misiune. După 15 mii de metri altitudine, racheta s-a desprins și și-a continuat singură drumul, până la 90 de kilometri deasupra Pământului. Odată ajunsă la limita atmosferei terestre, naveta Virgin Galactic a rămas acolo câteva minute.

Plimbările de fițe ale miliardarilor nu mai produc îngrijorare

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat subiectul drumului milionarilor și miliardarilor lumii către stele, despre care consideră că e în contradicție cu demersurile mondiale împotriva încălzirii globale.

”Oxigenul și hidrogenul din rachete înseamnă tot consum de energie. Acele rachete consumă curent electric, care înseamnă poluare mai multă. Producerea de energie, sub orice formă, tot poluare înseamnă. Cu orice ar merge rachetele respective, se produce cu energie, înseamnă că undeva, în lume, ard niște cărbuni sau motorină sau o centrală nucleară produce curent electric, în loc să alimenteze niște aparate de aer condiționat. Practic, plimbările lui Branson contribuie la încălzirea globală cât mii de mașini care au un scop. El plimbă niște milionari ca să bifeze că au fost în spațiul cosmic. Îi plimbă poluând, chiar dacă în urma lui sunt norișori de H2O. Ca să ai hidrogenul separat de oxigen și să producă energie ca să urce miliardarii în spațiul cosmic, consumi curent electric.

Unde e Greta? 

Protestatarii se dau de ceasul morții ca să oprească mașina cu pâine care merge în oraș, în schimb Branson se plimbă de nicăieri spre niciunde, ca să bifeze ceva, tot cu energie. Nu direct, dar poluează. O centrală electrică funcționează undeva ca să-i dea lui Branson energie pentru plimbarea în spațiul subcosmic, nici măcar nu e pe orbită.” subliniază jurnalistul. 

În acest context, Val Vâlcu îl întreabă pe Branson: ”Dom`ne, rachetele tale nu poluează? Nu atacă mediul? Greta nu e supărată? Greta! Plimbările acestor miliardari - care nu duc pâine la săraci, nu ară câmpul, nu transportă oamenii la serviciu-  sunt de plăcere, de fițe, iar în spate au o centrală electrică, care nu știu pe ce funcționează. Nu se mai oftică Greta...”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel