Vâlcu: Ce ar fi ca Greenfield să se proclame oraș? / Gușă: Pot face și altceva / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cozmin Gușă a spus ce trebuie să facă locuitorii din Greenfield pentru a semnala problema pe care o au cu accesul în ansamblul rezidențial în care locuiesc.

Accesul în cartierul Grenfield din nordul Capitalei a fost în mare parte blocat de reprezentanții Romsilva, iar cei peste 6.000 de locuitori sunt acum nevoiți să se limiteze la o singură bandă de circulație pentru a ajunge la reședință. În cadrul emisiunii „Deferiții mass-media“, jurnalistul Val Vâlcu și Cozmin Gușă au venit cu propuneri în legătură cu soluționarea acestei situații neplăcute pentru mii de oameni:

Greenfield și-ar putea proclama independența. Sunt comune cu 800 de cetățeni care nu plătesc nici curentul electric de la primărie. Sunt 6.000 de oameni și nu au primit nimic de la Sectorul 1. Ce ar fi să se proclame oraș?“, a punctat Val Vâlcu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Greenfield. Sebeșanu: Drumul a fost închis noaptea de Romsilva. Anumite ONG-uri decid multe lucruri în țara asta

„Să ai o concentrare de 6.000 de oameni, persoane active, cu copii de dus la școală, și o singură bandă de circulație, înseamnă că viața acestor oameni pur și simplu este pusă pe butuci. În al doilea rând nici nu mă interesează cine e proprietar, dar în mod evident nu este unul agreat de această putere de tip USR, care domnește la Sectorul 1, dar este tot de sorginte USR și la Capitală.

Oamenii ăștia sunt foarte selectivi când e vorba dacă omul de afaceri este apropiat de ei sau nu. Dacă e apropiat de ei este deservit, dacă nu este apropiat de ei este prigonit, numai că, în cazul de față, nu doar că prigonește omul de afaceri, dar și pe oamenii ăia. Dacă oamenii ăia se duc mâine cu 500 de mașini, din cele minim 5.000 care sunt acolo, să blocheze Primăria Setorului 1, sau chiar tot sectorul, ca să vadă și Sectorul 1 cum e să fii blocat într-un cartier din Sectorul 1? Nu-i nesupunere civică, ci ca să le arate și celorlalți ce fel de primar au și cum îi lasă fără acces“, a replicat Cozmin Gușă.

CITEȘTE ȘI     -    Nicuşor Dan spune că va propune CGMB aprobarea PUZ pentru o ieşire din Greenfield în Şoseaua de Centură

Tinu Sebeșanu, CEO Impact Developer & Contractor, despre Greenfield, a spus, de curând, la DC News, că soluția pentru rezolvarea problemei este foarte simplă și stă în pixul unuia din cei doi primari, Clotilde Armand sau Nicușor Dan:

„Tehnic, se poate face în cinci minute. E în pixul oricărui dintre cei doi primari să plătească acea taxă (n.r. taxa pentru trecerea drumului din subordinea Romsilva în cea a primăriei)“, a spus Sebeșanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel