Urmărește emisiunea live
Vâlcu: Avem trei guverne! Aceasta e noua modalitate de guvernare. Întrebarea este ce rol mai are Cîțu?!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Jurnalistul Val Vâlcu a făcut un comentariu după declarațiile de marți ale europarlamentarului liberal Rareș Bogdan. 

„Îl felicit pe Rareș Bogdan pentru curajul de a recunoaște public că, practic, avem trei guverne. Se guvernează separat. Ministerele USR reprezintă un guvern, ministerele PNL un alt guvern, iar ministerele UDMR al treilea guvern. Ca să nu mai repete situația din CDR, 1996-2000, s-au constituit trei zone de responsabilitate, trei guverne până la urmă, fiecare cu zona care i-a revenit la negocieri la împărțirea puterii. Aceasta este noua modalitate de guvernare. Întrebarea este ce rol mai are în această ecuație Cîțu?!”, a spus Val Vâlcu. 

„De ce mai este nevoie de un premier?! De ce mai bagă capul în poză?! De ce mai e plătit un premier?!”, a continuat Val Vâlcu. 

„Până la urmă, tot coaliția în ansamblul ei va deconta, mă refer la faptul că eșecurile în serie ale lui Vlad Voiculescu sunt raportate în egală măsură și PNL-ului”, a mai spus Val Vâlcu. 

Ce declarase Rareș Bogdan

„Scandalurile de la București legate de Vlad Voiculescu, sau de atacurile la Vlad, sau de ce se întâmplă nu vor înceta în următoarea perioadă, părerea mea”, a spus Rareș Bogdan, marți după-amiază, la Antena 3. 

Întrebat de ce crede acest lucru, Rareș Bogdan a făcut următoarele precizări: „Pentru că i-am văzut ieri și pozițiile din coaliție. Am participat la ședința coaliției. Alianța USR - PLUS îl susține pe Vlad Voiculescu. Este dreptul lor, și-l asumă, până la urmă, asta e, mergem înainte. Noi ne vedem de guvernare!”

Pornind de la faptul că a zis „asta e”, Rareș Bogdan a fost întrebat, ulterior, dacă se poate interpreta că PNL s-a resemnat. „Nu, nu! PNL nu s-a resemnat! PNL este principalul partid din coaliția de guvernare. A dat premierul României. Dar noi am atras atenția că pot apărea probleme legate de o anumită vulnerabilitate la unul dintre ministere”, a explicat Rareș Bogdan, adăugând: „Domnul Dan Barna a fost un președinte bun pentru partidul său și a spus noi ne asumăm, nu considerăm că reprezintă o vulnerabilitate, poziția noastră este de susținere totală a ministrului nostru, și ni-l asumăm. În regulă, ok. PNL nu-și asumă decât miniștrii săi și politicile guvernamentale. Dacă USR își asumă, noi suntem respectuoși cu colegii noștri de guvernare, așa că mergem înainte!”, a conchis Rareș Bogdan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel