Data publicării:

Val Vâlcu, sfat pentru românii care se pot afla în situația Alexandrei din Botoșani: Faceți așa! / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Facebook Alexandra Ivanov
Foto: Facebook Alexandra Ivanov
Jurnalistul Val Vâlcu a făcut un comentariu privitor la cazul Alexandrei.

Jurnalistul Val Vâlcu a venit cu un sfat pentru românii care se pot confrunta în spitale cu situații similare cu cea prin care a trecut Alexandra, tânăra mămică din Botoșani care a murit după 7 ore de chinuri.

„Vreau să dau și eu un sfat! A fost tragedia de la Botoșani. Eu am o explicație, am un scenariu cu acea gravidă lăsată să moară. Medicii nu știu orice. Se tem! Dacă fac o intervenție, poate mă duc prea mult, poate intru pe malpraxis, ia să vină medicul care a urmărit sarcina. Au pus și un diagnostic greșit în sensul că sângerarea diminua, dar ea diminua pentru că se făceau cheaguri. Cheagul s-a dus în plămâni și a dat edemul pulmonar și acest strigăt disperat „nu am aer“.

Alături de asta este un munte de nesimțire. Faptul că nu a mai intrat nimeni toată noaptea, că nu a fost urcată într-o salvare și trimisă la Iași, de exemplu, la o clinică unde ar fi putut interveni fără probleme un medic adevărat arată acest lucru.

CITEȘTE ȘI       -      Anomalie cu salariile medicilor din România. Paradox cu gărzile: Ce se petrece în anumite spitale n-are nicio legătură cu realitatea / video

Ăsta e sistemul, spitalele astea mici funcționează degeaba. De regulă, ele 'împachetează' pacienții și îi trimit cu salvarea mai departe. Sunt un fel de dispecerate pe timpul gărzii.

Oameni buni, dacă aveți o astfel de problemă, nu mai sunați acasă. Sunați domn'le la 112, chiar dacă sunteți în spital! cereți Salvare să vă ducă într-un oraș în care există asistență medicală. Iată, în Botoșani nu există pe timpul nopții“, a spus Val Vâlcu.

Alexandra Ivanov a murit în urmă cu aproximativ o săptămână la Maternitatea din Botoșani, după ce, timp de mai bine de 7 ore, niciun medic nu a venit în salon să o consulte și să vadă ce problemă are. Ultimul mesaj pe care Alexandra i l-a scris mamei sale a fost de-a dreptul tulburător. Cu doar câteva minute înainte să moară, Alexandra i-a scris mamei sale: „Nu am aer!“.

Mesajul a devenit în ultimele zile sloganul unor proteste care au izbucnit în toată țara. Manifestanții solicită o reformă profundă în sistemul medical, după tragedia prin care a trecut Alexandra Ivanov.

CITEȘTE ȘI      -      În liceu, Alexandra a botezat copilul unei colege și a adăpostit în propria casă pe tânăra mămică și pe pruncul ei

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel