Data actualizării:
Data publicării:

Vaccinul AstraZeneca, fără limită de vârstă. Andrei Baciu, anunț despre Johnson&Johnson

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Andrei Baciu, vicepreşedintele Comisiei de Vaccinare, a făcut un anunț despre vaccinul de la Johnson&Johnson, dar a oferit și informații despre cel de la Astrazeneca.

Vaccinul de la Astrazeneca

"Există o limită inferioară, cea de 18 ani în cazul Moderna şi Astrazeneca, în rest nu există niciun plafon superior. Exista o limitare pentru Astrazeneca până la 55 de ani, limitare care a fost eliminată astăzi pe baza recomandărilor Comitetului Naţional pentru Coordonarea Activităţilor de Vaccinare. Am primit recomandări din partea Comisiei ştiinţifice din partea Ministerului Sănătăţii, din partea Agenţiei Naționale a Medicamentului.

Pe de altă parte, decizia a fost luată şi pe baza experienţei acumulate, pe baza noilor date ştiinţifice apărute din practicile pe care alte state membre ale UE au avut-o în ultimele săptămâni cu privire la acest tip de vaccin. Sunt state care au mers mai repede pe această variantă, altele au avut abordări complet diferite, însă, în momentul de faţă, există suficient de multe date ştiinţifice încât această recomandare să o putem aplica, astfel încât oricine are peste 18 ani se poate vaccina cu Astrazeneca fără niciun fel de limită de vârstă.", a declarat Adrei Baciu, într-un interviu pentru DCNews.

Vezi și: Vaccinare etapa a treia. Cum te poți programa, pașii necesari. Andrei Baciu: Listă de așteptare de pe 15 martie

Vaccinul de la Johnson&Johnson

"Pentru vaccinul de la Johnson&Johnson, se aşteaptă o confirmare din partea Agenţiei Europene a Medicamentului, în jurul datei de 11 martie. Aici vorbim de o recomandare a unui grup de experţi independenţi, pe baza căreia Comisia Europeană emite autorizarea condiţionată de punere pe piaţă. În jurul datei de 11 martie, ar trebui să avem veşti.

Este un vaccin care are câteva caracteristici distincte. Este primul vaccin care se administrează într-o singură doza. Un alt avantaj este faptul că acest vaccin are proprietăţi care îi permit stocarea la temperaturi normale pentru un vaccin - la 8 grade -  o perioadă mai lungă de timp, ceea ce îl face mult mai uşor de folosit în comunităţi, în medii cu un acces limitat la servicii medicale. ", a mai declarat Baciu.

Vezi și: Ce faci dacă nu poți ajunge la vaccinarea anti-COVID în momentul în care te-ai programat. Pași simpli

Interviul complet, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel