Vaccinări fără programare. Medicul din Rădăuți: DSP te sfătuieşte şi apoi îţi dă amendă
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Medicul Andrei Manta, medic coordonator la centrul de vaccinare din Rădăuți, a vorbit despre situația în care a fost pus după ce a fost amendat de DSP pentru că a vaccinat 563 de persoane care nu erau eligibile pentru etapa a doua.

La centrul din Rădăuţi au fost imunizate 563 de persoane care nu erau eligibile pentru etapa a doua, potrivit unui comunicat dat de Ministerul Sănătăţii.

"Este o eroare, nu este adevărat. Au fost descoperite 563 de persoane neprogramate. Aici există câteva nuanțe de precizat. Un pacient care vine să se vaccineze are un anumit program. Şi mă întreabă şi le spun sincer: "Da, ai programare, este în regulă, revii mâine sau când se poate". Acest pacient care vine a doua sau a treia zi cu acea hârtie pe platformă apare ca neprogramat pentru că, în ziua respectivă, când au venit să verifice acele liste, au găsit pacienţi mult peste numărul de programări în ziua respectivă pentru că au fost dintre ei programaţi în altă zi și nu au putut ajunge. Asta s-a întâmplat de-a lungul timpului.

"Sfatul mai puţin informal al DSP-ului este să nu irosim dozele"

Sfatul mai puţin informal al DSP-ului este să nu irosim dozele. Ce se poate întâmpla.... La poarta spitalului sunt doi pacienţi programaţi, la ora 18.00, înainte de sfârşitul programului, care au şi venit.  Eu, de pildă, am avut şase pacienţi. Dintre cei şase, doi erau programaţi, restul nu. Eu nu puteam desface doza de vaccin doar pentru doi pacienţi. 

"DSP te sfătuieşte şi apoi trimite un corp de control şi îţi dă amendă"

Era imediat după ce am primit amenda şi am gândit următorul lucru: "Am trei variante.... Fie reprogramez în altă zi pe toată lumea, fie le fac vaccin celor doi şi numai celor doi, ceea ce înseamnă că restul din conţinutul flaconului va putea fi casat, fie îi vaccinăm pe toţi, cât se poate, chiar dacă nu au programare în ziua respectivă. Aseară, după ce am luat amendă, am casat vaccinurile. Le-am făcut vaccin celor care erau programaţi. Dumneavoastră ce aţi face, după ce vine DSP și te sprijină în luarea unor decizii, te sfătuieşte şi apoi trimite un corp de control şi îţi dă amendă? Ce aţi face?", a spus medicul Andrei Manta de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel