Vaccinarea copiilor. Clip de promovare lansat de Guvernul României / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură Facebook
Sursă foto: Captură Facebook
Guvernul României a publicat un clip de promovare a vaccinării copiilor.

Pe pagina de Facebook a Guvernului României a fost publicat un clip de promovare a vaccinării pentru copii. După cum se precizează în clip, acesta face partea din campania Guvernului și UNICEF.

<iframe width="100%" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/8eUBB-kj4aQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Copii sunt printre cei mai expuși la infectare și transmisie de coronavirus, mai ales după începerea școlii. Astfel, Guvernul îndeamnă la responsabilitate din partea părinților și la alegerea vaccinării pentru cei mici.

Copiii care pot dezvolta forme SEVERE de COVID-19. Dr. Mihai Craiu, avertisment

Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat care sunt factorii de risc pentru copii ca să dezvolte forme severe de COVID-19 și în ce cazuri părinții trebuie să meargă de urgență la medic.

Copiii fără comorbidități grave pot face forme severe de COVID-19mai ales dacă sunt obezi, dacă au vârstă sub trei luni sau sunt de altă rasă decât cea caucaziană, avertizează medicul pediatru Mihai Craiu. Printre alți factori de risc care trebuie monitorizați în cazul copiilor sunt: malformațiile cardiace, bolile neurologice sau pulmonare cronice, sindromul Down, deficite imunologice, insuficiență renală cu dializă, diabet, anemie severă sau malnutriție severă.

"În ultimele zile sunt mai multe știri despre maladia COVID-19 și efectele acesteia asupra copiilor. Știri ce vorbesc despre creșterea numărului de spitalizări, unele dintre ele chiar la ATI. Cum percepe părintele român o astfel de informație? Fie nu îl interesează sau o neagă total (în această grupă sunt cei peste 300.000 care s-au îmbulzit în weekend la mare), fie se simt neputincioși și panicați.

În mod obiectiv lucrurile stau așa: în SUA copiii reprezintă 22% din totalul populației și doar 13% din cel al internărilor prin infecție cu noul coronavirus. Da, există o creștere, care este explicabilă prin contagiozitatea extrem de ridicată a Delta și prin comportamentul nostru al adulților. Dar nu trebuie să facem acum un atac de panică! Nu e cazul, nu ajută la nimic și nu vom scădea numărul de spitalizări.

Care sunt copiii care trebuiesc imediat văzuți de medic și spitalizați?


Trebuie doar să cunoaștem care sunt factorii de risc ai copiilor pentru a dezvolta maladie COVID19 gravă: malformații cardiace, boli neurologice sau pulmonare cronice, sindrom Down, deficite imunologice, insuficiență renală cu dializă, diabet, anemie severă, malnutriție severă.

Copiii fără comorbidități grave ar putea face forme severe dacă sunt obezi, dacă au vârstă sub 3 luni sau sunt de altă rasă decât cea caucaziană (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel