Vaccinarea anti-COVID din România, culise de la Bruxelles. Bușoi: O spun clar și răspicat. Am fi fost într-o situație mult mai dificilă
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto: Ro Vaccinare Facebook
foto: Ro Vaccinare Facebook
Europarlamentarul liberal Cristian Bușoi a vorbit, pentru DCNews, despre criza COVID-19 și răspunsul mondial, european și național la SARS-CoV-2. 

”Încercare dificilă pentru toate guvernele lumii”

”UE, ca și întreaga planetă, se confruntă cu cea mai importantă criză medicală din ultimele decenii. COVID-19 este, cu adevărat, o încercare dificilă pentru toate guvernele lumii. De la început, a mobilizat resurse importante, financiar, logistice și de organizare pentru a face față presiunii COVID-19. De la bun început, a existat posibilitatea ca statele membre să facă investiții din fonduri europene pentru materiale sanitare de protecție, pentru echipamente medicale și alte acțiuni de luptă împotriva COVID.” a spus europarlamentarul Cristian Bușoi, în emisiunea ”Din Culisele Europei”, realizată de Claudia Țapardel, la DCNewsTV. 

UE, cel mai important pas în lupta cu SARS-CoV-2

Liberalul a vorbit despre fondurile mobilizate în acest sens, subliniind că ”poate cel mai important lucru a fost achiziția în comun de vaccinuri”: ”Asta a însemnat foarte mult pentru multe din țările europene. O pot spune clar și răspicat că dacă România n-ar fi fost membru UE, n-am fi avut la dispoziție număr similar de vaccinuri, proporțional cu populația, ca toate celelalte țări europene, și am fi fost într-o situație mult mai dificilă cu vaccinarea și cu ținerea pandemiei sub control”. Cristian Bușoi a dat exemplul Republicii Moldova în acest sens. 

”Astăzi suntem într-o fază în care putem spune că, până la sfârșitul verii, 70% din populația UE se poate vaccina” a mai spus Cristian Bușoi. 

Vezi mai mult în video, în primul răspuns din emisiune: 

Astăzi, în România, s-au vaccinat 94.354 de oameni. De la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate 5.588.267 de doze de vaccin. În total, sunt 3.449.831 de persoane vaccinate, 1.311.395  cu prima doză, 2.138.436 cu ambele doze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel