Vaccinarea anti-COVID. Csaba Asztalos, CNCD: Este prematur să vorbim despre adeverințe, card sau pașaport de vaccinare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Şeful Consiliului Naţional pentru Combaterea, Csaba Asztalos, susține că am putea vorbi despre discriminare doar atunci când anumite servicii sau libertăți ale oamenilor vor fi condiționate de vaccinare. Totuși, condiționarea călătoriilor prin pașapoarte de vaccinare este o decizie care aparține fiecărui stat în parte.

"Probleme de discriminare apar dacă condiționăm acordarea anumitor servicii sau drepturi sau libertăți de vaccinare. Deocamdată nu suntem într-o astfel de situație. Este prematur să vorbim despre adeverințe, card, pașaport de vaccinare, deoarece procesul de vaccinare este abia la început. Cred că abia atunci când va exista un anumit grad de vaccinare se va lua o anumită decizie care are un caracter politic și desigur inclusiv juridic. Precizez că și în acest moment dacă cineva dorește să călătorească în anumite părți ale globului, are obligația să aibă un așa zis pașaport de vaccin.

Statele membre și în acest moment pot să restricționeze accesul pe teritoriul lor al persoanelor care pun în pericol sănătatea publică, potrivit Directivei 38 din 2004. În ce privește libertatea de circulație în UE, CNCD nu are competențe, dar sper să nu avem situații de discriminare privind accesul pe teritoriul României, privind condiționarea anumitor servicii sau condiționarea raportului de muncă de vaccinare. În acest moment nu există nici o lege în România care să prevadă obligativitatea vaccinării și trebuie să plecăm de la această realitate.", a explicat Asztalos Csaba la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel