Vaccinare în România. Andrei Baciu dezvăluie calculele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Andrei Baciu a vorbit despre targetul pe care îl au autoritățile privind vaccinarea în România. 

Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a explicat în direct la Antena 3 care este populația de referință a României la care se calculează rata de infectare, dar și rata de vaccinare. De asemenea, acesta a vorbit și despre situația vaccinării în România. 

"Noi am cerut toate datele pe baza cărora lucrăm instituţiilor care le colectează în mod oficial şi care au atribuţii în acest sens. Pentru populaţia generală, referinţa este aceea de 19,2 milioane de locuitori, aproximativ. Aceasta este cifra pe care am primit-o. Nu avem un vaccin care să poată să fie administrat copiilor care au mai puţin de 16 ani. Am aproximat că sunt în jur de 4 milioane de copii în această situaţie. Grosso modo, ar fi 15 milioane de adulţi de unde 30% ar însemna 5 milioane, targetul nostru pentru început de iunie. 70% reprezintă practic cele 10,4 milioane de persoane pe care noi le-am anunţat pentru luna septembrie şi ulterior, dată care a fost devansată pentru august”, a declarat Andrei Baciu. 

Pragul de 30% persoane vaccinate în România ar putea însemna anularea mai multor restricții impuse în contextul pandemiei de coronavirus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel