Vaccinare anti COVID-19, probleme la etapa a II-a. Radu Tudor: Incapacitate şi incompetenţă totală
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Radu Tudor / Foto Facebook
Radu Tudor / Foto Facebook
Radu Tudor a răbufnit la adresa reprezentanţilor ministerelor Sănătăţii şi de Interne pentru lipsa de pregătire în ceea ce privete etapa a II-a de vaccinare anti COVID-19, dar şi la adresa structurilor din teritoriu. 

"Nu sunt centrele gata şi asta e o uriaşă dezamăgire, mai ales că avem de-a face cu nişte ministere care s-au bătut cu pumnul în piept. E o diferenţă mult prea mare aici între seriozitatea Ministerului Apărării şi neseriozitatea ministerelor Sănătăţii şi de Interne. Avem prefecţi care spun că din 18 centre de vaccinare sunt gata doar 2 sau 3 sau 4. E o ruşine pentru România. Să vorbeşti de o lună de zile de începutul etapei a II-a de vaccinare, pe 15 ianuarie, iar tu pe 16 ianuarie să spui că nu te-ai pregătit, nu ai ştiut, nu ai capacitatea. Este incapacitate totală şi incompetenţă totală, o spun fără niciun fel de reţinere, la ministerul Sănătăţii şi la Interne, să nu fie capabile să pregătească nişte acte normative, nişte directive, un sprijin pentru primării şi Consilii Judeţene să deschidă aceste centre. Dacă nu au suficienţi bani, dacă nu au suficienţi medici să deschidă centrele, etc.", a declarat Radu Tudor duminică seara, în cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire de la Antena 3. 

"Oameni ăştia nu ştiu pe ce planetă au fost"

"Ne-am trezit că a venit data de 15 ianuarie peste noi şi cei de la interne şi sănătate au spus 'aoleu, ce facem, azi e ziua în care începem etapa a II-a'. Din păcate, lucrurile sunt extrem de neplăcute. În momentul de faţă, oamenii foarte raţionali şi foarte înţelegători în ceea ce priveşte vaccinarea vor să se vaccineze. Asta e vestea bună. 

Din păcate, prefecturile, care ţin de ministerul de Interne, DSP-urile, care ţin de ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, ministerul ca atare şi alte entităţi nu sunt capabile să pună pe picioare nişte centre. Armata Română gestionează pur şi simplu preluarea vaccinurilor, le ţine la Institutul Cantacuzino şi apoi le diseminează în toată ţara. Când vine vorba de celelalte entităţi ne doare capul. Oamenii ăştia  nu ştiu pe ce planetă au fost. Vorbim de la începutul lunii decembrie de etapa I şi etapa II, şi pe ei i-a surprins etapa a II-", a mai spus jurnalistul. 

Amintim că etapa a II-a de vaccinare a debutat vineri, 15 ianuarie, cu mai multe probleme. Platforma web pe care românii ar fi trebuit să se programeze la vaccinare nu a funcţionat timp de ore bune, centrele de vaccinare nu sunt gata, iar locurile disponibile pentru vaccinare s-au epuizat extrem de repede. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel