Vaccin AstraZeneca, reacții adverse. Alexandru Rafila: Poți muri și de la aspirină
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila
Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a declarat că toate vaccinurile și medicamentele pot avea reacții adverse grave, dar că important este ca acestea să fie rare.

”Legătura dintre vaccin și decese poate exista la orice vaccin, nu doar la acesta și nu doar la cel pentru coronavirus. Aceste riscuri există pentru orice medicament. De exemplu, la aspirină au existat astfel de situații. Deci se poate muri și de la aspirină. Nu pot fi excluse, dar importantă este frecvența cu care apar. Balanța trebuie să fie net în favoarea beneficiilor. Lucrurile acestea se întâmplă cu orice medicament, dar nu se discută pentru că sunt folosite de mulți ani”, a explicat Alexandru Rafila la RealitateaPlus.

Medicul a subliniat că decizia autorităților din România de a continua imunizarea cu vaccinul AstraZeneca a fost corectă atât timp cât la noi în țară nu au fost raportate cazuri de coagulare a sângelui. 

”Trebuie să ne uităm foarte serios care sunt consecințele administrării acestor 17 milioane de doze de vaccin (în UE și Marea Britanie - n.red). În România nu am văzut cazuri de coagulare a sângelui. Decizia autorităților s-a bazat pe acest lucru și cred că a fost corectă.
Cred că și celelalte state vor ține cont de evaluarea EMA și vor continua vaccinarea. În orice prospect al oricărui medicament există reacții adverse, important este ca cele grave să nu fie dese”, a conchis Alexandru Rafila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel