Vacanțe în Grecia, cu test PCR sau certificat de vaccinare. Ministrul grec al Turismului, răspunsuri pentru turiști
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
Intrarea în Grecia ar urma să se facă cu un test PCR cu rezultat negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen, sau cu dovada vaccinării anti-COVID-19. 

Iată ce a declarat ministrul grec al Turismului, Harry Theoharis, într-un interviu, citat de grupul Forum Grecia (Sursa: interviu cu Ministrul grec al turismului, Harry Theoharis, Ο Υπ. Τουρισμού Χ. Θεοχάρης στο Thema Radio | 16/02/21): 

"Reporter: Certificatul de vaccinare îl vom folosi sau nu? Cel puțin în Grecia...

Theoharis: Să impunem noi această obligație, pentru celelalte țări, ca să aibă și test PCR, pentru oamenii care sunt vaccinați și pentru care nu este nevoie, reprezintă o risipă de resurse și, pentru acest moment în care se află pandemia, nu este nevoie. Prin urmare, fie test PCR făcut înainte de a veni fie...

Reporter: ...dacă ai făcut vaccinul, adu certificatul de vaccinare!

Theoharis: Așa, exact!

Reporter: Referitor la certificat, va fi certificat digital? Un document de acest gen va fi?

Theoharis: Un document de acest gen va fi, va avea o data de început (ziua în care s-a făcut vaccinul - reiese din discuție) și data de expirare, în funcție de cum va reieși din studiile noastre, în funcție de cât va avea acoperire vaccinul... la început vom fi mai conservatori, gen 6 luni". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel