VACANȚE 2022. Informații de culise. Cu cât s-au SCUMPIT. Vei fi surprins!
Autor: Irina Constantin | Publicat pe: 26 Martie 2022, 23:50
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
Totul se scumpește în jurul nostru, iar vacanțele nu pot fi o excepție.

Sau pot? Vacanțele în afara țării încă nu s-au scumpit, anunță Cristina Basarab, de la Eximtur. 

”Cel puțin deocamdată nu există nici o scumpire în materie de vacanțe sau bilete de avion. Dimpotrivă, mai sunt încă oferte de tip early-booking pentru perioada imediat următoare. O constatare valabilă pentru toate destinațiile preferate de turiștii români în străinătate. În același timp însă, se observă o oarecare reticență a turiștilor români în a face rezervări ferme, o reținere explicabilă pe fondul acesta de nesiguranță generat de situația din Ucraina. În primele două luni ale anului, în ianuarie și februarie a fost un avânt foarte mare al românilor de a-și rezerva vacanțe în străinătate după doi ani de pandemie, în special pe direcția Turcia. Dar odată cu izbucnirea conflictului, lucrurile s-au mai domolit. În orice caz, tarifele sunt aceleași din ani trecuți”, a declarat în exclusivitate pentru DCBusiness Cristina Basarab, de la Eximtur. 

Vacanță în Grecia 2022. Noile condiții de călătorie

Conform celui mai recent anunț, călătoriile în Grecia nu mai au nevoie de PLF (acel formular de localizare), dar respectă, în continuare, normele COVID-19. 

Călătorii în Grecia trebuie: 

a) să prezinte un certificat de vaccinare valabil. Trebuie să fi trecut cel puțin 14 zile și nu mai mult de nouă luni de la finalizarea vaccinării primare pentru COVID-19. Dozele booster nu sunt supuse acelorași restricții de timp. 

Sau b) prin prezentarea unui certificat de recuperare din COVID-19. De asemenea, puteți prezenta dovada unui test PCR COVID-19 negativ, efectuat în perioada de 72 de ore înainte de sosirea în Grecia.

Călătorii care prezintă dovada unui test antigen rapid COVID-19 negativ de la un laborator autorizat, efectuat cu 24 de ore înainte de sosirea în Grecia pot intra și ei în statul elen, notează GreekCityTimes. 

Măsurile acestea rămân în vigoare în condițiile în care Grecia a extins restricțiile din cauza COVID-19 pentru aproape două săptămâni, contrar altor state europene. Restricțiile actuale sunt valabile până în 4 aprilie și se aplică tuturor persoanelor, începând de la copiii de peste 5 ani. Turiștii identificați cu SARS-CoV-2 pe teritoriul grec stau în carantină 5 zile. În plus, ei sunt obligați să poarte mască cu protecție ridicată, FFP2 sau N95, încă 5 zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?