Vacanță la schi în Austria? Noi măsuri! Testele de orice fel nu mai sunt acceptate. Ce este Regula 2G?
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Austria intră în sezonul de iarnă cu un mare simț al responsabilității. Regulile stricte și clare asigură previzibilitatea sezonului: regula 2G se aplică la nivel național începând cu 8 noiembrie.

Austria este una dintre numeroasele țări europene care se confruntă în prezent cu o creștere a numărului de cazuri. Guvernul federal austriac a pus deja în aplicare un plan etapizat în urmă cu câteva săptămâni.

”Cu alte cuvinte începând de luni, 8 noiembrie, se aplică regula 2-G („vaccinat sau vindecat”) în restaurante, hoteluri, restaurantele deschise și noaptea, unități culturale, de agrement și sportive și telecabine. Aceste reguli uniforme sunt necesare ca măsuri de limitare a numărului de infecții. În același timp, acestea vor contribui la asigurarea faptului că turismul de iarnă poate avea loc în Austria. În plus, un sondaj realizat de Österreich Werbung în septembrie a arătat că rata de vaccinare în rândul turiștilor interesați de o vacanță de iarnă în Austria este de aproximativ 80% (sau peste). (Date din sondaje efectuate în Austria, Germania, Olanda, Polonia, Republica Cehă, Elveția și Marea Britanie)”, susține Oficiul Național de Turism al Austriei.

Turism responsabil în pandemie



Austria a dovedit deja, în timpul verii, că turismul responsabil este posibil în timpul pandemiei. Acum, Austria, în calitate de țară gazdă responsabilă, ia toate măsurile necesare pentru a-și proteja oaspeții și gazdele în timpul iernii. „Intrăm în sezonul de iarnă cu un mare simț al responsabilității, cu reglementări stricte, clare și planificabile. Industria turismului este foarte bine pregătită pentru punerea în aplicare a acestora. Un lucru este clar: ca și până acum, persoanele vaccinate nu vor simți niciun fel de limitări. Bineînțeles, acest lucru este valabil și pentru industria turismului, și pentru oaspeții noștri pe timp de iarnă, care vin din străinătate", spune Lisa Weddig, director general al Oficiului Național de Turism al Austriei (Österreich Werbung).

Prin urmare, de luni, 8 noiembrie 2021, sunt în vigoare următoarele reglementări:

A. Începând de luni este valabilă regula 2G în:

- Unități de cazare
- Restaurante și baruri
- Spații de recreere și activități sportive
- Instituții culturale
- Instalațiile de transport pe cablu
- Atunci când se utilizează servicii unde nu este posibilă distanțarea (de exemplu, la coafor)
- La evenimente la care participă mai mult de 25 de persoane

Testele de orice fel nu mai sunt acceptate

B. De asemenea, testele Corona de orice fel (atât testele PCR, cât și testele cu antigen) nu mai sunt, în general, acceptate ca dovadă de intrare. În cazul regulii 2G se aplică o perioadă de tranziție de patru săptămâni. În această perioadă, prima vaccinare în combinație cu un test PCR este considerată o dovadă de intrare; astfel, imunizarea completă nu este încă necesară în perioada de tranziție.

C. Purtarea unei măști FFP-2 este obligatorie în magazine, muzee și biblioteci.

D. Valabilitatea certificatelor de vaccinare este redusă la nouă luni de la imunizarea completă (anterior 12 luni). După aceea, este necesară o altă doză (de obicei a treia), pentru ca certificatul să se considere valabil. Se aplică o perioadă de tranziție de trei săptămâni.

E. În prezent, copiii cu vârsta de până la 12 ani (inclusiv) sunt scutiți de obligația de a prezenta o dovadă de intrare. Prezentul regulament se aplică și în viitor. Se lucrează la un regulament practicabil pentru minorii începând cu vârsta de 12 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel