Urmărește emisiunea live
Vacanţa la mare în România, mai scumpă şi anul acesta! Cum poţi merge pe litoral la jumătate de preţ, în 2023
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Anunț important pentru persoanele care vor să meargă în vacanță pe litoralul românesc în 2023! Costurile vor fi mai mari decât cele de anul trecut. Iată cum poți obține un sejur la jumătate de preț.

Românii trebuie să scoată și mai mulți bani din buzunare dacă vor să meargă într-o vacanță la mare pe litoralul din țară, anunță spynews.ro. Nu e de mirare că tot mai mulți români aleg să plece în concediu în afara țării: unele oferte sunt chiar mai bune decât cele din România. Un reprezentant din turism a menționat că oamenii interesați au nevoie de cel puțin 1.160 lei pentru o singură persoană, pentru un sejur de 6 zile.

Dacă prețurile au reușit să șocheze turiștii în 2022, nici cele din anul acesta nu va fi mai bine. Așadar, românii trebuie să fie pregătiți să suporte cheltuieli majore dacă vor să se bucure de un concediu la mare. Cu toate acestea, există un truc la care pot apela persoanele interesate, pentru a obține un sejur la jumătate de preț.

Turiștii români sperau ca prețurile unei vacanțe pe litoral să scadă, dar cu toate acestea, se întâmplă exact contrariul dorințelor lor. În 2023, românii trebuie să scoată și mai mulți bani din buzunare pentru un sejur la mare în țară. Costurile au crescut cu 15% față de anul trecut, așadar, vacanțele s-au scumpit considerabil.

Primele informații arată că prețurile de pe litoral se vor scumpi între 5 și 10%, față de costurile regăsite anul trecut. Tarifele practicate sunt menținute, momentan, sub rata inflației (16.45% din 2022). Chiar dacă aceste informații prezintă un motiv de îngrijorare pentru românii care voiau să planifice o vacanță la mare, se pare că situația nu este una atât de rea. Oamenii pot obține reduceri semnificative, între 10 și 50%, dacă încep să facă rezervările încă din această perioadă. Șansele de micșorare a ofertelor sunt unele din ce în ce mai mari, odată cu trecerea timpului, având în vedere că patronii de pe litoral sunt interesați să rezerve toate locurile puse la dispoziție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel