Urmărește emisiunea live
Vacanță la mare: Cât costă un sejur în Mamaia, față de Bulgaria, Turcia sau Grecia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

O analiză realizată de

Un sejur de şapte nopţi pentru două persoane, cu cazare la un hotel de cinci stele, cu mic dejun inclus, costă puţin peste 1.900 de euro în sta­ţiu­nea Mamaia. Asta înseamnă de aproape do­uă ori mai mult decât pentru un sejur similar la Nisi­purile de Aur (Bulgaria), în Halkidi­ki (Grecia) sau chiar Antalya (Turcia).

Pentru realizarea acestei analize au fost luate în calcul ofertele a patru hoteluri de cinci stele de pe site-ul internaţional de rezervări booking.com, din perioada 22-29 iulie.

Hotelurile de cinci stele alese pentru comparaţie sunt:

- Vega din Ma­maia - operează 125 de camere, o piscină out­door, un cen­tru spa şi un spaţiu de joacă pen­tru co­pii; - Melia Hotel Hermitage din Nisi­purile de Aur - operează 727 de camere, pis­cină inte­rioa­ră, exterioară, centru spa, lo­curi de joacă pentru co­pii, zonă cu mese de bi­liard, tenis de masă şi alte facilităţi, fiind unul dintre cele mai lu­xoa­se hoteluri din sta­ţiu­nea din Bulgaria; - Porto Bello, din Antalya, Turcia - 346 de camere, pis­cină outdoor şi indoor, lo­curi de joacă pen­tru copii şi teren de tenis; - Possidi Holidays Re­sort&Suite, din Halkidiki (Grecia) - cu 124 de camere, o piscină out­door, teren de tenis, centru spa, loc de joacă pentru copii. [caption id="attachment_327025" align="aligncenter" width="640"] foto: zf.ro [/caption]

Patru stele, all-inclusive

Un cuplu plăteşte mai mult în Mamaia şi dacă alege un hotel de patru stele în regim all-inclusive. Pe fondul unei oferte defici­ta­re, doar câteva hoteluri de pe litoralul ro­mâ­nesc oferă pachete all-insclusive. Tariful este mai ridicat decât cel practicat de hotelurile de pe litoralul bulgăresc, turcesc sau grecesc.

Hotelierii români de pe litoral au însă avan­tajul proximităţii, costul cu transportul suportat de români fiind mai mic decât cel pentru o deplasare în Bulgaria, Turcia sau Gre­cia, ce încarcă suplimentar factura sejurului.

Şapte nopţi de cazare la un hotel de pa­tru stele în regim all-inclusive în Mamaia costă circa 1.200 de euro, faţă de 750 de euro în staţiunea Nisipurile de Aur şi puţin peste 1.000 de euro în Antalya şi Halkidiki. Prețurile sunt valabile pentru aceeași perioadă 22-29 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel