Vacanță în Grecia. Supraturismul distruge plajele grecești?
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vacanță în Grecia. Supraturismul distruge plajele grecești? / Foto: Pixabay, de SofiaPapageorge
Vacanță în Grecia. Supraturismul distruge plajele grecești? / Foto: Pixabay, de SofiaPapageorge
Supraturismul distruge plajele grecești? Află în articol ce spun localnicii și turiștii.

Plajele grecești sunt renumite în întreaga lume pentru frumusețea lor, dar mulți localnici și turiști susțin că supraturismul distruge cele mai populare destinații ale țării, scrie Greek Reporter. Mulți oameni știu probabil despre unele dintre cele mai populare plaje grecești, precum ar fi plaja Navagio din Zakynthos sau plaja Balos din Creta, chiar dacă nu au vizitat niciodată țara.

Acest lucru se datorează faptului că aceste locații pitorești, care sunt diferite de orice alte plaje găsite în întreaga lume, au devenit celebre pe platformele de social media, cum ar fi Instagram. Această popularitate a contribuit la valurile de turiști care vizitează țara în fiecare an, iar locațiile care cândva nu erau binecunoscute au devenit de atunci renumite la nivel internațional datorită rețelelor sociale.

Supraturismul este de vină pentru aglomerația din Grecia?


Supraturismul se referă la supraaglomerarea cauzată de un număr mare de turiști care vizitează un loc la un moment dat și, de obicei, duce la dificultăți atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Fenomenul a fost înregistrat în întreaga lume, precum și în multe zone ale Greciei în timpul lunilor de vară.

În Veneția, de exemplu, hoarde de turiști se înghesuiau pe străzile mici ale orașului, făcând orașul aproape de netrăit pentru localnici. Guvernul italian a încercat chiar să încetinească afluxul de turiști în oraș descurajând excursiile de o zi sau sejururile de o zi în oraș, în speranța de a reduce aglomerația.

Supraturismul este adesea o problemă deosebit de dificil de abordat, deoarece multe dintre țările care experimentează fenomenul se bazează foarte mult pe turiști din punct de vedere economic, la fel ca și Grecia. Mulți localnici, deși nemulțumiți de impactul negativ al fenomenului, ezită să se pronunțe sau să implementeze schimbări pentru a lupta împotriva turismului excesiv din cauza temerilor de a pierde afaceri, în special în urma pandemiei, care a fost dezastruoasă pentru acest sector.

Cu toate acestea, impactul fenomenului asupra plajelor grecești este masiv și ar putea duce la efecte negative pe termen lung asupra țării. În mod clar, turiștii înșiși nu sunt de vină pentru niciun efect negativ al aglomerației. Grecii, care sunt cunoscuți pentru natura lor generoasă și primitoare, adoră ca turiștii să vină în țara lor și să experimenteze frumusețea culturii și a peisajului grecesc.

Cum ar putea să fie turiștii goniți de supraaglomerarea plajelor grecești



Cu toate acestea, supraturismul în sine este insuportabil. După cum observă mulți, în timp ce supraturismul poate duce la beneficii economice pe termen scurt, efectele sale negative ar putea ajunge să afecteze turismul din țară. De exemplu, supraaglomerarea pe plaje ar putea duce la distrugerea naturii și a faunei sălbatice locale, la supradezvoltarea zonei și la poluarea fonică, toate acestea putând alunga turiștii în viitor. Multe insule cândva aproape pustii au fost transformate în plaje zgomotoase, supraaglomerate, pline de oameni cu bărci ancorate de-a lungul coastei.

Chiar și turiștii care vizitează Grecia au început să se plângă de supraaglomerarea pe plajele grecești, multe dintre recenziile lor negative de pe site-uri de turism precum TripAdvisor devenind virale în Grecia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel