Vacanță în GRECIA în 2022. Statul elen ÎNGHEAŢĂ prețurile pentru ROMÂNI, anunță ministrul grec
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de jimmy teoh, de la Pexels
Fotografie creată de jimmy teoh, de la Pexels
Românii primesc veşti bune de la ministrul grec al Turismului. Preţurile pentru sezonul estival vor fi îngheţate.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a primit miercuri, 23 februarie, vizita omologul său din Republica Elenă, ministrul Turismului, Vasileios Kikilias, şi a ministrului adjunct pentru afaceri externe, Konstantinos Fragkogiannis. Astfel, discuţiile bilaterale s-au concentrat asupra viitorului industriilor turistice din cele două ţări, în procesul de recuperare după efectele devastatoare ale pandemiei COVID-19.

"Grecia este unul dintre partenerii noştri economici importanţi şi, aşa cum este ştiut, reprezintă una dintre cele mai îndrăgite ţări în care românii îşi petrec vacanţele. Cu toate acestea, numărul turiştilor eleni în ţara noastră nu este unul la fel de mare. Consider, însă, că putem dezvolta o colaborare eficientă, astfel încât să creştem aceste fluxuri. Avantajul nostru este că avem o destinaţie deschisă pe toată durata anului şi putem oferi varietate. Mă refer, spre exemplu, la turismul montan, cu tot ceea ce înseamnă peisaje şi condiţii optime pentru practicarea sporturilor de iarnă, la agroturism şi ecoturism, având extrem de multe arii protejate, dar şi la alte sectoare de nişă, cum ar fi cel cultural sau ecumenic. Nu în ultimul rând, este demn de menţionat şi turismul festivalier, care a cunoscut o mare recunoaştere în ultima perioadă, cu precădere înainte de pandemie", a declarat Constantin-Daniel Cadariu, conform Agerpres.

Preţurile pentru români, ÎNGHEŢATE



La rândul său, ministrul grec al Turismului, Vasileios Kikilias, a apreciat intervenţia omologului său şi a subliniat necesitatea consolidării, aprofundării şi extinderii cooperării dintre cele două ţări. În acest sens, a anunţat că, în perspectiva sezonului estival, statul elen intenţionează să aplice o reducere cât mai mare a măsurilor de securitate sanitară la graniţa de nord, precum şi o plafonare a preţurilor pentru serviciile turistice, dedicată vizitatorilor români.

Totodată, pentru evitarea apariţiei cozilor la intrarea pe teritoriul Greciei, se va suplimenta cu 50% personalul însărcinat cu verificarea actelor. În semn de mulţumire faţă de pompierii români, care au intervenit pentru stingerea incendiilor de vegetaţie, ministrul elen a menţionat că aceştia îşi pot petrece vacanţa în acest an fără costuri în destinaţiile elene.

Ce se întâmplă cu românii care încalcă regulile de circulaţie



În cadrul întâlnirii, ministrul Cadariu a punctat un alt aspect important pentru o bună desfăşurare a vacanţelor pe teritoriul Greciei. Conform sursei citate, este vorba despre problema ridicării plăcuţelor de înmatriculare de către poliţia locală pentru românii care se abat de la regulile de circulaţie.

"Această măsură creează disconfort, în special pentru acele persoane cărora li se termină sejurul în preajma întâmplării incidentului.", se menţionează în comunicat.

Secretarul de stat pentru afaceri externe, Konstantinos Fragkogiannis, a precizat că va semnala aspectele menţionate autorităţilor competente, astfel încât acest lucru să nu se mai aplice turiştilor străini.

"Dialogul s-a concentrat şi asupra modalităţilor de promovare reciprocă, necesare pentru creşterea beneficiilor mutuale. Una dintre acestea se referă la încurajarea elevilor din Grecia de a-şi petrece tradiţionalele vacanţe prilejuite de absolvire în destinaţiile montane din ţara noastră, în sezonul de iarnă. Pentru împlinirea tuturor dezideratelor, cei doi miniştri au stabilit inclusiv facilitarea întăririi parteneriatului dintre operatorii economici de profil din cele două ţări", se mai precizează în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel