Vacanță GRECIA 2022. Statul elen ridică ultimele două restricții anti-COVID, de la 1 iunie. Unde RĂMÂNE masca OBLIGATORIE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels/ Vacanță Grecia 2022
foto pexels/ Vacanță Grecia 2022
Un milion de turiști români sunt așteptați în Grecia anul acesta. 

Grecia ar urma să fie a doua destinație pentru turiștii români, după țara noastră - aceasta este promisiunea ce i-a fost făcută ministrului grec al Turismului, în momentul vizitei în România. 

Dacă în anii pandemici, accesul în statul elen se făcea cu certificat de vaccinare, dovada trecerii prin boală sau test negativ COVID, dublat de teste aleatorii rapide la graniță, anul acesta se călătorește în Grecia doar cu buletinul. Majoritatea restricțiilor au fost ridicate încă de la începutul lunii mai 2022. 

Ministrul grec al Turismului, Vasilis Kikilias, spunea că ”românii au nevoie, pentru a veni în Grecia, doar de bună dispoziție și de pașaport”, subliniind informația transmisă de la începutul lunii, că ”nu mai este nevoie de certificatele digitale, de teste PCR sau rapide, nu este nevoie să fii vaccinat”. Și ceilalți turiști străini se bucură de aceleași condiții, astfel că, indiferent ce mijloc de deplasare veți alege, buletinul va fi de ajuns pentru trecere, reducând din binecunoscutele cozi din ultimii ani. Citește mai mult aici

Astăzi, Grecia a făcut ultimele anunțuri despre restricțiile luate împotriva COVID-19. Conform Reuters, statul elen ridică obligativitatea purtării măștii în avioane și în spațiile închise, de la 1 iunie 2022. 

Anterior, Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene (EASA) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) au anunțat că măștile faciale nu vor mai fi purtate în aeroporturi și pe zborurile din Europa începând cu 16 mai. Totuși, companiilor aeriene li s-a transmis să încurajeze pasagerii să poarte măștile de protecție pe zborurile din și către statele în care purtarea măștii este încă necesară în transportul public. 

Unde rămâne masca obligatorie în Grecia

”Obligativitatea purtării măștii rămâne valabilă în spitale, căminele de bătrâni și în transportul urban, precum autobuze, metrouri și tramvaie” a spus ministrul grec al Sănătății, Thanos Plevris, într-un mesaj televizat. El a adăugat că un comitet de experți își va anunța decizia pentru pasagerii feribotului, săptămâna viitoare.

Autoritățile sanitare din Grecia au raportat miercuri 4.626 de cazuri de COVID-19 și 19 decese asociate. Numărul total de infectări, de la începutul pandemiei, se ridică la 3.406.553 milioane de cazuri în Grecia, în timp ce 29.619 persoane infectate au murit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel