Vacanța de Paști de o lună. Medicul Simin Florescu: Nu este vacanţă de mers încolo şi încoace. E de stat în casă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Simin Florescu
Sursă foto: Facebook Simin Florescu
Medicul Simin Florescu, manager interimar al Spitalului ”Victor Babeş” din Capitală, susține că vacanța de o lună care se apropie pentru cei mai mulți dintre elevi este o perioadă de ”stat cât mai mult în casă”.

„Chiar dacă este vacanţă, nu este vacanţă de mers încolo şi încoace. E o vacanţă de stat în casă cât mai mult, că nu avem încotro şi de respectat regulile în momentul în care se iese în exterior pentru că altfel nu o să terminăm prea curând. Din păcate, este un fenomen foarte complex această pandemie şi nu se termină numai dacă că cineva ordin să se termine sau dacă cineva nu mai are chef de ea. Pur şi simplu trebuie să punem cu toţii umărul, nu avem cum altfel, nu avem cum”, a afirmat Simin Florescu, manager interimar al Spitalului ”Victor Babeş” din Bucureşti, la Digi 24.

Simin Florescu susține că mulţi dintre pacienţii care ajung la spital se infectează atunci când merg în concediu.

„Cred că pot să spun că probabil mai mult de jumătate din cazuri din pacienţi care s-a infectat în concedii, mergând în concedii. În concedii, adică în grupuri cu prieteni sau familie, în diverse locuri. Laşi garda jos, te bucuri să fii cu familia sau cu prietenii, e un sentiment foarte normal, dar în acest context e suficient unul dintre ei să fie bolnav şi i-a îmbolnăvit pe toţi”, a mai spus Simin Florescu.

Întrebată dacă medicii au nevoie de un lockdown pentru a face față numărului mare de cazuri COVID, ea a răspuns că acest lucru este posibil, având în vedere situația actuală și nerespectarea măsurilor impuse deja de autorități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel