Data actualizării:
Data publicării:

Va contribui România la plata datoriilor Ucrainei? Chirieac: Ce am putea avea în schimb

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @
wirestock
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @ wirestock
Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la România TV unde a comentat informația neoficială care circulă în spațiul public potrivit căreia Guvernul României s-ar pregăti să ajute Ucraina cu suma de aproximativ 50 de milioane de euro pentru ca aceasta să-și plătească datoriile. 

Recent, au apărut în spațiul public surse neoficiale potrivit cărora România ar putea contribui direct, cu până la aproape 50 de milioane de euro, la finanțarea datoriilor Ucrainei. Chiar dacă nu este o informație confirmată, în intervenția sa la România TV, Bogdan Chirieac a fost întrebat ce părere are despre acest subiect. 

„E adevărat că, din nefericire, nici conflictul nu se termină mâine. După ce șeful armatei ucrainene, domnul Zalujnîi, ne-a anunțat că s-a intrat în faza statică în care cele două părți se pândesc reciproc, războiul nu se va termina curând. Măcar să se termine războiul și, într-adevăr, avem și obligații: să contribuim la redesenarea statului ucrainean, redesenarea democratică a statului ucrainean.

Lucrul asta ar fi benefic pentru noi toți. Una e să ai un stat eșuat, să fii vecin și să ai cea mai lungă graniță, de 630 km, cu un stat care era eșuat și acum cu un stat în război, și alta e să ai această graniță cu un stat membru al Uniunii Europene, membru al NATO care răspunde la legi, regulamente, la statul de drept.

E un efort mic pentru România ținând seama de ce am putea avea în schimb. În loc de o țară de care să ne temem, cum era Ucraina înainte de război, o țară democratică, liberă, prosperă. Plus că România ar putea beneficia de pe urma acestui fapt .

După cum arată lucrurile acolo, din nefericire, mi-e teamă că nu vom fi în situația asta, iar țara care va pierde cel mai mult dacă pierde Ucraina, va fi România fiindcă am fi în graniță cu rușii. Republica Moldova și-ar vedea compromise șansele de aderare la Uniunea Europeană și poate, într-un viitor mai îndepărtat, inclusiv la NATO fiindcă rușii vor trece cu tancurile pe acolo.”, a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel